ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді у Кафедральному Соборі відбудеться І Відкритий дитячо-юнацький хоровий фестиваль-конкурс «Голоси Яскравої Країни»

    24 апреля 2024 среда
    Аватар пользователя Гость
    Неопределенный

    В Ужгородському Хрестовоздвиженському греко-католицькому Кафедральному Соборі, 24 квітня в рамках І Відкритого дитячо-юнацького хорового фестивалю-конкурсу «Голоси Яскравої Країни» у світлих християнських традиціях відбудеться концерт хорових колективі.


    Початок фестивалю-конкурсу о 19:00(к.ч.)
    Основною метою фестивалю є духовний розвиток підростаючого покоління, збереження традицій хорового співу, ознайомлення дітей із різних регіонів України з багатою історичною та культурною спадщиною Закарпаття. Саме тому під час світлих Великодніх свят фестиваль збирає талановитих дітей східної, центральної та західної України під куполами собору та єднає їх через музичну творчість. Показово та почесно, що захід отримав благословення настоятеля храму.
    У концерті візьмуть участь:
    Хор хлопчиків та юнаків мукачівської хорової школи під керівництвом Володимира Волонтира;
    Вокально-хоровий колектив «Мозаїка», м. Суми;
    Театр народної пісні «Слов’яночка», м. Бровари;
    Дитячий вокальний ансамбль «Намисто» Ужгородського районного будинку культури;
    Символічним є те, що під час урочистої церемонії відкриття фестивалю у п’ятницю, 24 квітня, о 18:00 на Центральній площі міста Ужгорода відбудеться колективне хорове виконання «Молитви за Україну».
    Програма фестивалю також включає:
    25 квітня (субота) – конкурсна програма; благодійний концерт у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту;
    26 квітня (неділя) – заключний Гала-концерт у будівлі Закарпатської обласної філармонії.
    Громадська організація «ЯСКРАВА КРАЇНА», яка є ініціатором та організатором концерту у рамках фестивалю «Голоси Яскравої Країни», має десятирічний досвід проведення хореографічних та вокальних фестивалів: всеукраїнський фестиваль конкурс дитячої та юнацької творчості у м. Трускавець, фестиваль-конкурс циркового мистецтва у Дніпропетровську, дитячі фестивалі-конкурси в Криму до 2014 року, фестиваль українського народного мистецтва на Хортиці, фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості в Чернігові, фестиваль вокального мистецтва та класичного балету в Одеській національній опері.