ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют
Єдина Країна! Единая Страна! United Country

Kettős állampolgárok buktak le a határon. Az elmúlt napon két személy bukott le magyar útlevéllel a kárpátaljai határátkelőknél.

A határőrség sajtóosztályának beszámolójában hangsúlyozza, mindketten egy idegen ország útlevelét akarták használni a határátlépéskor, miközben ukrán állampolgárok. Az első eset a Csap melletti határátkelőn történt, itt egy nő magyar útlevéllel akart beutazni Ukrajnába, de a vámosokkal való beszélgetés alatt kiderült, hogy valójában ukrán állampolgársága is van.

A másik eset az asztélyi határátkelőn történt. Itt egy férfi próbált meg kiutazni Magyarországra a magyar útlevéllel de ebben az esetben is fény derült az állampolgárságra. A kettős állampolgárságot az ukrán törvények nem ismerik el, az adott eseteket jegyzőkönyvbe vették és az anyagokat bíróságra adják.

Az ukrán törvények értelmében, ha valakinek kettős állampolgársága van az ukrán hatóságok kizárólag az ukrán állampolgárságot ismerik el, így ebben az esetben jogosulatlan úti okmány használata miatt indulhat eljárás ellenük.

Комментарии

Отправить комментарий

Содержание этого поля является приватным и не предназначено к показу.
Ограничение в 550 символов, осталось: 550
  • Доступны HTML теги: <em> <strong> <ul> <ol> <li><img>
  • Строки и параграфы переносятся автоматически.

Подробнее о форматировании

CAPTCHA
тест против спам-ботов