ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ректора УжНУ шантажують більше двох років

    24 квітня 2024 середа
    66 переглядів
    Микола Вегеш знає, хто його підсиджує

    Заступники міністра освіти Дмитра Табачника беруть на себе функції міністра та вдаються до персонального шантажу. Про це заявив у інтерв’ю газеті Старий Замок ректор Ужгородського національного університету Микола Вегеш.

    «Я не приховую цих фактів. Уже розповідав про них на вченій раді університету. Викликав мене перший заступник міністра Євген Сулима. Розмовляли з ним майже годину, після чого він мене запитує: «А ви б не могли написати заяву на звільнення? Ви ж погоджуєтеся, що міністр має визначати кадрову політику в освіті?…». Кажу: «Звичайно. Тільки знімайте мене наказом». Натомість Євген Сулима пропонує мені будь-яку посаду проректора, директора інституту тощо. Після моєї відмови він заявляє, що в такому разі міністерство змушене прислати в УжНУ перевірку. Щоправда, чомусь вона до нас так і не доїхала…», - розповів освітянин.

    Ректор звернув увагу й на інші «ревізії», зокрема справу «неофашизму» та про нібито незаконне звільнення декана біологічного факультету: «Остання тривала тиждень, пройшла на високому рівні. Я підписав усі акти та погодився із вказаними незначними недоліками. Однак коли ці матеріали надали керівнику Державної інспекції навчальних закладів України, то її керівник, пан Бурлаков, не читаючи, написав виключно негативну резолюцію і і подав її міністру. І знову мені телефонує Євген Сулима та вкотре просить писати заяву на звільнення. Цього разу пропонує допомогти в приватизації квартири. Я відмовився, сказавши, що якщо є підстави мене звільняти – робіть це за відповідною процедурою, призначайте виконуючого обов’язки тощо».

    За словами Миколи Вегеша, це триває останні два з половиною роки: «За цей час в університеті вже було близько 12 перевірок. Причому члени комісій і не приховували навіщо приїхали. Тому для мене кожен рік перебування на цій посаді як три в Афганістані. Знаю, що в міністерстві вже є кандидатура на мою посаду. Я питався у пана Сулими хто це має бути. Той сказав, що це таємниця. Однак я ж знаю прізвище цієї людини».

    Уже кілька місяців областю ширяться чутки про об’єднання закарпатських вишів та про осіб, які є кандидатами на посаду ректора об’єднаного університету. Найчастіше лунають кандидатури декана стоматологічного факультету УжНУ Юрія Перести та ректора Закарпатського державного університета Федіра Ващука.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    ну те, що ректор УжНУ давно не зявлявся у пресі це факт, але скільки хлинолу інформації за останній тиждень, просто диво.
    він і публікуватись став у всіх можливих ЗМІ, і по телебаченню виступає... напевно "запахло горілим". Цікаво чого так боїться Вегеш, що так почав себе рекламувати?
    Але мені здається що він трохи запізнився з цим! Дочекався коли університет перетворився на "кубло", де завжди "голодні" грошей і де левова частка викладачів втратила елементарну гідність, почав говорити, що як йому важко, і як його шантажуюють. АБСУРД!

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Віктор Іванович, що ви роз....? Га?

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    П"ять років цього неборака не було чути. а тепер розкукарікався та балогівські журналісти з ним.