ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські політологи — про Віктора Погорєлова

    29 березня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Віктор Погорєлов вступив до Партії Регіонів

    Цими вихідними стало відомо про вступ ужгородського міського голови Віктора Погорєлова до Партії Регіонів. Сам він пояснив свій вибір так: «Це питання особисте. Не тільки Єдиний Центр мене підтримував. Те, що мене не підтримувало обласне керівництво Партії регіонів, ще не означає, що мене не підтримували її члени, рядові партійці».

    Прокоментувати ситуацію karpatnews.in.ua попросив політологів. На запитання відповіли директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко, керівник Карпатського центру полінгових досліджень Федір Шандор, політолог Сергій Федака та аспірант кафедри політології УжНУ Михайло Шелемба.

    1. Ваша думка щодо вступу міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова до Партії Регіонів.

    Федір Шандор:

    «Перехід Віктора Погорєлова до Партії Регіонів – це безрезультатна і безперспективна справа, яка нічого не дасть. Він і так асоціювався із регіоналами, а тепер вирішив зробити такий «хід конем», розуміючи свої непрості стосунки із обласними регіоналами. Я би назвав цю ситуацію «свій серед чужих, чужий серед своїх».

    Віктор Пащенко:

    «Я думаю, якихось глобальних змін від цього не буде. Віктор Погорєлов симпатизував Партії Регіонів завжди і не приховував цього, на виборах міського голови він хотів іти від цієї партії. Напевно зараз, у передвиборчий період він був у Києві, консультувався, і там йому пояснили, що на виборах 2012 року треба бути на боці одного з принципових таборів. Такі випадки є по всій Україні і це, на жаль, свідчить про те, що протистояння двох сил буде загострюватись. А у випадку із нашим мером це свідчення того, що йде мобілізація ресурсів і основні політичні сили дають зрозуміти таким чином, що балансувати десь на межі, стояти «між» не вдасться».

    Сергій Федака:

    «Це плюс і для самого мера,адже тепер йому вдасться більш тісно і ефективно вирішувати комунальні та господарські питання, і для регіоналів, які тепер матимуть свого повноважного представника у міській владі обласного центру».

    Михайло Шелемба:

    «Я вважаю, що перехід міського голови Віктора Погорєлова до Партії Регіонів – це крок продуманий, адже від виборів мера пройшло вже багато часу йому давно вже треба було визначатися, до якої сили він належить. Невизначеність погано грала на його імідж як політика. На тіл того, що зараз на нього, як на мера, часто лунає критика і наближаються чергові вибори, то його вибір зупинився на Партії Регіонів, яка, напевно, надаватиме йому підтримку і до, і після виборів. Для самих регіоналів це теж плюс, бо вони матимуть вплив на місто, адже очікується, що саме в обласному центрі ситуація під час виборів буде досить складною».

    Олександра БЕРЕГОВА

    KARPATNEWS.in.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору