ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокуратурою Закарпаття порушено кримінальну справу за фактом ухилення від сплати 35 млн. грн.

    29 марта 2024 пятница
    64 переглядів

    У кінці березня заступник прокурора області Микола Геревич порушив кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Меридіан-Альфа», в особливо великих розмірах на суму більше 35 млн. грн., за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 212 КК УкраїниТОВ «Меридіан-Альфа», яке є дочірнім підприємством СП «Студія Лева», уклало контракт із Madison Financial Group LLC (США) про переробку на давальницьких умовах цукру-сирцю тростинного. За контрактом, останній мав ввезти на митну територію України і передати нашому товариству для переробки цей цукор. А ТОВ «Меридіан-Альфа» - забезпечити, за відповідну оплату на українських заводах, його переробку в цукор-пісок і передати назад замовнику.

    Одержавши майже 12.5 тисяч тон цукру, товариство усі митні платежі сплатило векселями. Згодом спритні підприємці припинили дію контракту про переробку і оформили контракт про купівлю-продаж цього тростинного цукру.

    У зв’язку з невиконанням ТОВ « Меридіан-Ал ьфа» вимоги про вивіз цукру у встановлені терміни та непогашення векселів Західною регіональною митницею було складено протоколи про порушення митних правил, донараховано мито, ПДВ та митні збори – загалом сума склала більше 35000000 грн.

    У квітні минулого року керівництво підприємства звернулося до ДПІ з проханням погасити векселя, без сплати коштів на подання документів. Проте ДПІ відмовило у задоволенні цього прохання, а згодом заступник начальника СВ ПМ ДПА відмовив і у порушенні кримінальної справи, у зв’язку з тим, що Господарський суд повністю задовольнив позов ТОВ «Меридіан-Альфа» і зобов’язав ДПІ здійснити погашенні векселів. На що ДПІ звернулася до Львівського апеляційного суду, який повністю задовольнив їхні вимоги – товариство повинно сплатити до бюджету борг разом з донарахованими податками.

    Підприємці і цього разу не виконали рішення суду. Натомість керівництво вказаного підприємства, намагаючись уникнути покарання, звернулося в Ужгородський міськрайонний суд, оскарживши постанову про порушення прокуратурою кримінальної справи за фактом несплати ними податків,отримавши рішення суду на свою користь.

    Прокуратура області звернулася до обласного Апеляційного суду, який повністю задовольнив прокурорське подання, скасувавши рішення Ужгородського міськрайонного суду.

    Керівникам підприємства, яке не сплатило державі податків на суму більше 35 млн. грн., таки доведеться відповідати за Законом.

    Майдан-ІНФОРМ, Ужгород

    Закарпатські податківці відкрили дві "цукрові" справи

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору