ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Машинобудування в області

    26 квітня 2024 п'ятниця
    28 переглядів

    Станом на 1 січня 2012р. в області зареєстровано 225 суб’єктів-виробників продукції машинобудування. Основна частка їх сконцентрована у містах Ужгород, Берегово, Мукачево, Тячівському та Ужгородському районах.

    За підсумками п’ятьох останніх років машинобудівна галузь області забезпечує майже половину валової доданої вартості промисловості області, щорічно реалізовується близько половини загальнообласного обсягу промислової продукції. Протягом 2011р. підприємствами галузі вироблено 12,2% загальнодержавного обсягу телевізорів, 12,0% – автомобілів легкових, 8,8% – електродвигунів та генераторів змінного струму, 7,5% – апаратури електричної низьковольтної.
    Індекс виробництва продукції машинобудування у січні-червні 2012р. до відповідного минулорічного періоду склав 133,3%, обсяг реалізованої продукції – 1906,9 млн.грн. На зовнішньому ринку машинобудівники області співпрацюють з партнерами з 58 країн світу.
    Третина машинобудівних підприємств працює за давальницькою схемою. ЗАТ “Берегівський радіозавод” тривалий час співпрацює з угорською транснаціональною корпорацією “Флекстронікс”. На замовлення партнера завод випускає панелі числового керування, вузли і приладдя до комп’ютерів. Співпраця також налагоджена з іншими іноземними замовниками з виготовлення плат низького сигналу до LCD телевізорів для фірми “Філіпс” та “CPV” (Росія), комплектів проводів для автомобілів на замовлення фірми “KFT Lir” (Угорщина).
    ВАТ “Мукачівський завод “Точприлад” займається виробництвом котушок індуктивності та дроселів на замовлення угорської фірми “EPКОS”, гучномовців для фірм австрійської “Knowles” та бельгійської “Premium sound solutions”. ТОВ “Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед” виготовляє телевізійні приймачі для компаній LG Електронікс і Пейс та вузли і деталі до ЕОМ для компанії НР, комплектуючі для пральних машин для замовників TPV та Whirpool.
    Перспектива галузі залежить від переходу підприємств на вітчизняну сировину, що дасть змогу виготовляти продукцію для внутрішнього ринку.
    Нарощування обсягів виробництва передбачається за рахунок відкриття мережі підприємств зі складання комплектуючих, що становитиме основу для створення на території Ужгородського району індустріального парку автомобілебудування “Соломоново”. ТОВ “Ядзакі Україна” має намір зосередитись на реалізації проекту “Volkswagen”, зокрема виробництві схемних джутів для автомобілів сімейного типу. Також розглядається можливість інвестування у відкриття нового підприємства у гірських населених пунктах, що закладе основу для організації на території області кластеру виробництва електрокабельної продукції. На перспективу залишається актуальним створення на базі існуючого заводу ТОВ “Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед” парку високих технологій, що спеціалізується на виробництві електроніки.

    Начальника відділу статистики промисловості ГУС
    Добрянська Зоряна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору