ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські рятувальники закликають туристів не вирушати в гори

    25 квітня 2024 четвер
    28 переглядів

    За прогнозами Закарпатського центру з гідрометеорології, на території області низькі температури повітря збережуться й надалі.

    У найближчі дні синоптики прогнозують хмарну погоду, вночі без істотних опадів, вранці та вдень часом сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 3-8°, вдень 1-6°, у горах місцями стовпчик термометра покаже 8-13° морозу.

    8 січня в горах Закарпатської області оголошується небезпека сходу снігових лавин.

    Станом на сьогодні в регіоні випав свіжий сніг, за таких обставин існує найбільша небезпека сходження лавин. У зв’язку з цим Територіальне управління МНС у Закарпатській області закликає всіх мешканців та гостей Закарпаття у період сильних морозів утриматися від виходу в гірські масиви краю та дотримуватись відповідних заходів безпеки.

    Адже, якщо влітку заблукалі туристи можуть витримати 2-3 дні й без їжі, то холодної пори за власну безпечність в горах можна розплатитися життям і за півгодини - годину. На жаль, більшість туристів не надто переймаються знаннями правил поводження в горах. Про це свідчить невтішна статистика, адже відлік заблукалих туристів у 2013 році вже відкритий. З початку року підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ТУ МНС у Закарпатській області на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 22 виїзди та виходи, в ході яких врятовано 23 людини, які потрапили у небезпеку в горах, 21 особі було надано невідкладну долікарську допомогу.

    Саме тому ми наполягаємо на обов’язковій реєстрації всіх, хто підніматиметься в Карпати. Під час реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

    Шановні любителі екстриму, перед тим як вирушати в гори в такі складні погодні умови слід подумати, чи варто наражати на небезпеку власне здоров’я, або навіть життя в пошуках гострих відчуттів.

    ТУ МНС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору