ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатцы против строительства мини-ГЭС, а министр экологии - "за"

    24 апреля 2024 среда
    115 переглядів
    Строительство мини-ГЭС вызовет эрозию и оползни в Карпатах

    Всем давно известно, что массовое строительство мини-ГЭС в Карпатах разрушит горную экосистему. Многие закарпатцы выступили с протестными акциями против этого коллапса. Но совсем другого мнения об этом министр экологии и природных ресурсов Украины Олег Проскуряков.


    - Вокруг мини-ГЭС слишком много слухов и крика. Есть несколько аспектов, где больше политики, чем здравого смысла, - заявил министр экологии и природных ресурсов Украины Олег Проскуряков на встрече с журналистами в пресс-центре Закарпатской ОГА сегодня, 26 марта.

    - Мини-ГЭС в том числе. Мы посетили одну такую ​​станцию ​​и увидели, что все может сосуществовать. Пути рыбы остались естественными. Мини-ГЭС вырабатывает электроэнергию, не вредя окружающей среде. Нужно отбросить политику, чьи-то интересы и заняться этим, потому что потенциал очень велик.

    Закарпатье может себя полностью обеспечить электроэнергией за счет мини-ГЭС.

    Но есть люди, которые живут по принципу «баба Яга против». Их не интересуют аргументы: просто нет и все. Нам нужно показать, что это нужно, выгодно и не несет негативных последствий».

    Ну, что ж, поживем, - увидим.

    Главное, чтобы движением одной руки не уничтожили всю Закарпатскую область!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Mіністр-молдець.Не полінувався, особисто відвдіав МОНСТРА-ГЕС про які "екологи-інквізитори" пишуть жахи , хоча самі навіть їх не бачили.Скажіть, чому в Альпах дозволяють а в Карпатах не можна?Та тому, що це питання вимагає розумного та високограмотного підходу до проектування і реалізації , необхідно шукати компроміс.Так, таких ГЕС ,як у Верховині нам не треба, але очевидно,при сучасному розвитку технічного прогресу, вирішити всі спірні питання можна.Звичайно, сидіти в офісі та строчити критичні статті зручніше. Хто не хоче лишній раз попіаритися.Замість того щоб розвивати альтернативну енергетику і за допомогою малих ГЕС очищати наші каналізаційно-поліетиленово-пляшково-памперсні ріки, що до речі ніхто навіть не пробував робити до сьогоднішнього дня, ви хочете перетворити Карпати у «сафарі- території” , де вітчизняні та закордонні «любителі природи» зможуть орати квадроциклами та джипами полонини, стріляти дичину, пожирати вибиту електровудками форель, а потім «очищати» їхніми тілами воду у чанах і саунах, яких набудували вже значно більше ніж 550.
    До речі Австрійський Національний парк «Hohe Tauern» ініціював і збудував на своїй території ГЕС для власних потреб, бо їх ідеєю є те, що Національний парк ПОВИНЕН користуватися тільки «зеленою» енергією.
    Так що шановні науковці перестаньте махати веслами , схаменіться і терміново сідайте з гідроенергетиками та інвесторами за один стіл і знаходьте оптимальні рішення щодо будівництва міні ГЕС, і будуйте їх для того щоб закрити теплові та атомні станції, бо Наші внуки отруєні їхніми викидами не будуть мати здоров»я підніматись в Карпати.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У мене питання до автора цієї статті, чи редакторів. Поміняйте фотографію у заголовку на спрвжню міні-ГЕС. Кого ви обманюєте? Покажіть справжню міні-ГЕС. Я на жаль не можу прикріпити фотографію, щоб всі читачі побачили як це виглядає.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    величезне форелеве господарство – це, напевне найкращий приклад того, що все це може співіснувати. Технологічно все зроблено так, що шляхи проходу риби залишилися у природному стані. Міні-ГЕС виробляє електроенергію, не завдаючи ніякої шкоди навколишньому середовищу. Насправді Я ЗА Міні ГЕС і ти ЗА Міні ГЕС, а ставити пропоную на гірських потоках, наприклад є хороші місця в с Кваси, с Богдан..)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вельмишановний читат..ел! Ви хоч знаєте про що пишите. Повний бред сумашедшого. Ви у цьому повний нуль. задайте у Гуглі слово "міні-ГЕС", і хоч на секунду понапрягайте свій зір, щоб розгледіти що це собою представляє.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ти верзеш маячню. теоретично воно так, але практично з нашим підходом це буде все нікчемно. ковачі будуть бити капусту, а ми замість потоків будемо мати труби.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а що нормальне рішення, в тих потіках нигда немає риби, а типирь буде=)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Но совсем другого мнения об этом министр экологии и природных ресурсов Украины Олег Проскуряков."
    Ему все равно, он подставится любому кто денег ему даст. Закарпатье от етого абсолютно ничего не выиграет, электричество дешевле не стане, вместо ручьев будут уродливые трубы! Я против! Давайте сохраним нашу природу!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А что получит от этого область? Может стоимость электроэнергии для населения станет ниже...