ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ігор Свищо: регіонали роздадуть символічні стрічки 4 000 закарпатцям

    26 квітня 2024 п'ятниця
    46 переглядів

    9-10 травня у Закарпатській області з нагоди відзначення 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні пройде акція «Георгіївська стрічка», організована Закарпатською обласною організацією Партії регіонів.

    Зараз у кожен із районів області уже направлено Георгіївські стрічки, які стали символом нашої пам’яті, глибокої поваги та вдячності героям війни, які звільнили світ від фашизму. Усього в області заплановано роздати близько чотирьох тисяч символічних стрічок.
    - Ми повинні продемонструвати, наскільки важливою для нас є Перемога та наскільки вдячні ми людям, які цю Перемогу для нас відвоювали, - зауважив перший заступник голови Закарпатської ОДА та голова фракції Партії регіонів у Закарпатській обласній раді Ігор Свищо. – Нехай це і чисто символічний жест, однак він повинен вкотре об’єднати наших краян навколо цієї величної події в історії України і показати нашим ветеранам, що ми вдячні їм за їхню жертву. Тому закликаю усіх закарпатців приєднатися до нашої акції та також пов’язати Георгіївські стрічки: чи на одяг, чи на машину, чи навіть вплести у волосся. Головне, показати, що День Перемоги – це свято і що ми пам’ятаємо, якою ціною це свято здобуте.
    Варто відзначити, що цьогоріч День Перемоги в Україні та в нашій області відзначатимуть не тільки подібними символічними акціями. Нагадаємо, Кабінет Міністрів України протягом березня цього року прийняв ряд важливих рішень, більшість із яких стосується саме підтримки ветеранів ВВВ, інвалідів війни, дітей війни та всіх тих, хто зробив свій внесок у перемогу над фашизмом. Серед цих рішень - підвищення мінімальних пенсій інвалідам війни II-III груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років. З 1 травня 2013 нижньою планкою пенсії для учасника бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 85 років, буде сума у 2548 грн. Окрім того, збільшена щорічна разова грошова допомога, яка виплачується з нагоди Дня Перемоги. На 2013 рік ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань буде виплачено, в середньому, на 10% більше, ніж торік. Наприклад, інвалідам війни I групи передбачається виплатити разову допомогу в розмірі 2415 гривень - на 215 гривень більше, ніж у 2012 році. На ці цілі в бюджеті заплановано 821,3 млн. грн.

    Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору