ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаттю загрожують масові обвали багатоповерхівок

    29 березня 2024 п'ятниця
    23 переглядів

    У випадку ухвалення Закону, яким передбачено скасування отримання спеціального дозволу на перепланування житлових будинків. Документ передбачає внесення змін до Житлового кодексу, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

    Перепланування без узгодження можна буде проводити, якщо вона не зачіпає несучі конструкції

    Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський погодив законопроект, який передбачає скасування спецдозволу на перепланування житлових будинків, якщо вона не зачіпає несучі конструкції. Про це повідомили в прес-службі комітету.

    Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання і перепланування житлових приміщень" розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Документ передбачає внесення змін до Житлового кодексу, Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

    Пропонується скасувати дозвіл виконавчого комітету рад на виконання робіт з переобладнання та перепланування житлового будинку або приміщення, яке не передбачає втручання в несучі та огороджувальні конструкції або інженерні системи. Після завершення таких робіт введення об'єкту в експлуатацію не потрібен.

    Відповідно до законопроекту, перелік будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання будь-якого документа, визначається Мінрегіоном.

    Крім того, передбачається встановлення відповідальності за виконання будівельних робіт з реконструкції або капітального ремонту квартири в багатоквартирному житловому будинку без отримання документа, який дає право на виконання таких робіт. Будуть штрафувати і за фальсифікацію даних у такому документі, а також експлуатацію квартири після проведення реконструкції або капітального ремонту без прийняття в експлуатацію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору