ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прозорість проведення ЗНО на Закарпатті забезпечують міліціонери ДСО з металошукачами

    24 квітня 2024 середа
    17 переглядів

    Правоохоронці надають всебічну допомогу у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання. Разом з співробітниками управління громадської безпеки УМВС, на пунктах проведення ЗНО чергують міліціонери Державної служби охорони, оснащені ручними металошукачами.

    Саме завдяки цим пристроям у абітурієнтів не залишається жодного шансу скористатися технічними носіями інформації. Це нововведення запровадило Міністерство освіти і науки України, оскільки практика попередніх оцінювань засвідчила, що інколи молодь вдавалася до хитрощів і проносила на пункти технічні засоби. «Загалом закарпатські абітурієнти дисципліновані та не схильні до порушення умов тестування, — повідомляє заступник начальника – начальник організації служби УДСО при УМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Василь Скраль, — але за три етапи ЗНО ми все ж виявили двох шкільних випускників, які намагалися скористатися телефонами. В інших регіонах абітурієнти частіше йдуть на такі порушення».

    Перший випадок трапився 5 червня у Виноградові, де у абітурієнта було виявлено мобільний телефон і, як наслідок, його не було допущено до тестування. Аналогічний інцидент стався у Мукачеві 6 червня. Цього року пройти оцінювання їм не вдасться, адже вони свідомо пішли на порушення умов тестування, з якими попередньо були ознайомлені.

    Підполковник Василь Скраль зазначив, що на пункти ЗНО відряджені лише найбільш підготовлені працівників охорони, з якими проведено ретельні інструктажі щодо порядку та організації несення служби на цих об’єктах.

    Абітурієнти та їх батьки можуть не турбуватися про безпеку, адже до початку кампанії зовнішнього незалежного оцінювання знань усі пункти були перевірені відповідальними службами, серед яких були ДСО та МНС. Крім того, під час ЗНО в приміщенні чергують правоохоронці, медичні працівники та громадські спостерігачі.

    Олександр Коробко, УДСО при УМВС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору