ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іштван Гайдош ініціює збільшення місць з "угорського" держзамовлення для УжНУ

    19 квітня 2024 п'ятниця
    51 переглядів

    Для Закарпаття важливим є питання забезпечення висококваліфікованими кадрами. Стосується це й угорської громади нашого краю.

    Народний депутат Іштван Гайдош днями звернувся до Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з проханням сприяти підготовці кадрів, виділивши Гуманітарно-природничому факультету УжНУ квоти за держзамовленням. Як зазначає у своєму листі народний обранець, питання здобуття вищої освіти рідною мовою представниками угорської національної меншини Закарпаття в Ужгородському національному університеті відображені як уположеннях Протоколу ХІV засідання Змішаної Українсько-Угорської Комісії з питань забезпечення прав національних меншин, так і в Договорі № 1/21–08 про співпрацю між УжНУ та Демократичною спілкою угорців України.

    Для забезпечення підготовки кадрів для освіти, державного управління та місцевого самоврядування, також для реалізації положень названих документів, Іштван Гайдош просить керівника профільного міністерства розглянути можливість надання місць за рахунок державного замовлення Гуманітарно-природничому факультету Ужгородського національного університету за спеціальностями «історія», «країнознавство», «фізика», «математика» і «угорська мова та література», а також за спеціальністю «правознавство» на факультеті європейського права та правознавства УжНУ.

    На думку депутата ВР, також є необхідність у відкритті аспірантури на ГПФ УжНУ з тим, щоб підготувати кваліфікованих викладачів вищих навчальних закладів.

    Прес-служба народного депутата

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору