ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До кінця року в області відкриють 15 навчально-виховних комплексів

    19 березня 2024 вівторок
    25 переглядів

    Актуальне для Закарпаття питання збільшення мережі дошкільних навчальних закладів обговорили на колегії облдержадміністрації під головуванням Олександра Ледиди у середу, 26 червня.

    Упродовж останніх 5 років в області постійно зростає кількість дітей дошкільного віку – якщо у 2009-му в краї було 92 тисячі дошкільнят, то вже у 2012-му – майже 105 тисяч.
    Відтак, актуальним залишається питання відкриття нових дитсадочків. Оптимальним та економічно вигідним рішенням є створювати у селах навчально-виховні комплекси – таким шляхом пішов, до прикладу, Виноградівський район. Там вже функціонує кілька НВК, котрі часто, за згодою місцевих громад, розташовують у приміщенні сільрад. Штат вихователів та інших працівників таких закладів збільшують тільки за необхідності, тому вдається економити кошти.
    Як повідомила Маріанна Кляп, до кінця року в області заплановано додатково відкрити 15 НВК (на кінець навчального року в краї працювали 42 таких заклади; для порівняння – у 2008-му тільки 18). Шість навчально-виховних комплексів відкриють в Ужгородському, чотири – у Міжгірському, також НВК запрацюють у Великоберезнянському та Перечинському районах.
    Разом з тим, в області досі працюють сім садочків та шкіл з наповнюваністю всього до десяти осіб.
    - Саме такі проблеми мають вирішувати голови районних адміністрацій, - звернувся до присутніх очільник краю Олександр Ледида. – Безумовно, маємо збільшувати кількість місць у садочках – і створення НВК у деяких районах чудовий тому приклад. Також звертаю Вашу увагу на необхідність створення електронної реєстрації дошкільнят для подальшого їх влаштування у садочки – так ми зможемо бачити реальну картину та проблемні місця дошкільної освіти.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору