ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бібліотеки Закарпаття взяли участь у міжрегіональному ярмарку та конференції у Львові

    28 березня 2024 четвер
    13 переглядів

    9-10 липня 2013 р. бібліотеки Закарпаття взяли участь у міжрегіональному ярмарку і конференції “Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє”, що проходили у місті Лева.

    Близько двохсот учасників з Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей поділилися своїми унікальними бібліотечними проектами, котрі, можливо, стануть стрибком у розвитку українських бібліотек.
    Серед представлених 21 експозицій українських бібліотек було 5 книгозбірень із Закарпаття, а саме: Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка, Виноградівська центральна районна бібліотека, Перечинська центральна районна бібліотека, Іршавська центральна районна бібліотека та Свалявська центральна районна бібліотека. Відвідувачі та учасники події особисто поспілкувалися з представниками бібліотек та переглянули запропоновані презентації. Також у програмі передбачено низку конференцій, які відбуваються в шести малих групах.
    Зокрема, Закарпатська ОУНБ ім. Ф. Потушняка презентувала проект “Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування”, метою якого є ознайомлення з основними засадами електронного урядування та вироблення практичних навичок у користуванні електронними послугами. Базами проведення тренінгів став не лише РТЦ, але й бібліотеки-переможниці програми "Бібліоміст". Тренінги відвідало понад 300 осіб: бібліотечні працівники, представники місцевої влади та інші зацікавлені особи. Е-послуги дійшли до найвіддаленіших куточків Закарпаття.
    Крім представлених проектів закарпатські бібліотекарі презентували культуру краю, щиро частували домашнім вином та випічкою.
    Організаторами події є програма “Бібліоміст”, Львівська обласна наукова бібліотека та ЛМГО “Інститут політичних технологій”.
    Надія Яблонська

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору