ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До 2016 року у школах планують ввести обов’язкову антитерористичну підготовку школярів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    12 переглядів

    Нововведення викликане Концепцією боротьби з тероризмом, яку президент України Віктор Янукович підписав місяць тому, – повідомляєZN.UA.

    Підготовка дітей буде складатися з двох частин. «Це виховні бесіди на класних годинах та практична підготовка на уроках здоров’я. Діти повинні знати, що робити, наприклад, у разі вибуху», – повідомив директор департаменту загальної середньої і дошкільної освіти МОН Олег Єресько.
    Окрім того, Кабмін 9 серпня дав доручення СБУ скласти список людей, які потенційно можуть здійснити теракт.
    «Швидше за все, це буде закритий список, оскільки у нашій країні діє презумпція невинуватості, і він буде інструментом у роботі СБУ. Увійдуть до нього активісти екстремістських організацій, які у своєму статуті пишуть, що допускають у досягненні своїх цілей терористичні методи, – розповіла голова прес-служби СБУ Лада Сафонова. – Також це можуть бути чорні археологи, які знаходять зброю часів Великої Вітчизняної, а потім «умільці» приводять її в робочу форму. До списку можуть потрапити і торговці зброєю та наркотиками, тому що в основному вони фінансують теракти. З цими людьми будемо проводити бесіди або виписувати їм офіційні попередження».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору