ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 16 000 закарпатьских першачків сядуть за парти 1-го вересня

    25 квітня 2024 четвер
    16 переглядів

    Про це повідомила директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Маріанна Кляп під час розширеної колегії департаменту облдержадміністрації. Участь у заході взяв також голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

    Загалом більше 153 тисяч учнів з першого вересня розпочнуть навчальний рік у 674-ох навчальних закладах. Що ж стосується дошкільної освіти, то станом на 1 липня в області охоплення дітей від 3 до 6 (7) років усіма формами дошкільної освіти становило 79%, а дітей п’ятирічного віку – 100 %.

    - Уже втретє ми проводимо щорічне розширене засідання колегії департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації, на якому підводимо підсумки минулого навчального року та обговорюємо перспективи на цей рік. Перше на порядку денному – стан підготовки до нового навчального року. Також актуальним залишається питання охоплення дошкільною освітою, зокрема розширення мережі дошкільних закладів та розробка електронної бази реєстрації дітей у садочки, - зазначив під час колегії Олександр Ледида.

    Під час колегії відбулося нагородження переможців всеукраїнських олімпіад та конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. Учні, які посіли перші місця отримали по 4 тисячі гривень, вчителі, які їх підготували – по 8 тисяч. За друге місце – по та 3 та 6 тисяч, відповідно. 4 та 2 тисячі отримали, ті хто своїми знаннями заслужили третє місце.

    Також голова обласної адміністрації Олександр Ледида виконав ще одну приємну місію – вручив представникам шести закарпатських шкіл ключі від шкільних автобусів. Новенькі автобуси поїдуть до Іршавського, Мукачівського, Тячівського, Хустського районів та на Ужгородщину.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору