ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міністерство рекомендує вчителям не ставити оцінки з ряду предметів

    20 квітня 2024 субота
    24 переглядів

    Міністерство освіти і науки України рекомендує вчителям не ставити оцінки з ряду предметів в початковій школі, – передаєІнтерфакс.

    "Ми запропонували за новим стандартом не тільки не оцінювати досягнення учнів перших класів, а й поширити цю практику на окремі предмети початкової школи, а саме: основи здоров'я, фізична культура, музичне мистецтво, образотворче мистецтво, "Сходи до інформатики ", - заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.
    При цьому він зазначив, що деякі вчителі насторожено сприймають скасування бального оцінювання, стверджуючи, що в такому випадку діти втрачають стимул до навчання. "Думаю, що даремно", - підкреслив Табачник.
    У той же час, міністр пояснив, що в багатьох європейських країнах школярам деяких класів не виставляють бали в ході навчання.
    "Давайте вивчати власний досвід, досвід інших країн, вчити йому вчителів і головне - самі переконаємося і будемо переконувати вчителів, що без батогів і пряників можна навчати дітей хоча б деяких предметів в початковій школі", - заявив він.
    Крім того, Табачник зазначив, що початкова школа успішно перейшла на новий державний стандарт початкової загальної освіти в перших класах і готова до його впровадження у других класах.
    "Не здійснилися залякування щодо вивчення з першого класу іноземної мови. Все необхідне для цього отримали і вчителі, і учні", - сказав він.
    Міністр нагадав, що з 2012-2013 навчального року в українських школах ввели обов'язкове вивчення іноземної мови з першого класу.
    У той же час, міністр зазначив, що недостатньо успішною була психологічна перебудова вчителів у зв'язку з введенням нового стандарту навчання першокласників.
    Він звернув увагу, що дану проблему варто розглядати в контексті кожної школи окремо.
    "Чому в перших класах продовжують ставити оцінки, задавати домашнє завдання, чому тримають у деяких школах весь урок за партами?", - звернувся Табачник до аудиторії.
    Він також нагадав, що з 2013-2014 навчального року учні других класів почнуть вивчення інформаційно-комунікаційних технологій.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору