ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Актовим днем в УУБА-КаУ розпочато новий навчальний рік

    24 квітня 2024 середа
    52 переглядів

    У понеділок, 2 вересня, з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви,

    в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатському університеті імені Августина Волошина відбулися урочистості присвячені початку 2013-2014 навчального року. Святкові урочистості розпочалися з архієрейської божественної літургії у Спасо-Преображенському храмі м. Ужгорода, яку з благословення Блаженнійшого МитрополитаВолодимира, очолив Високопреосвященнійший Олександр, архієпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії у співслужінні академічного духовенства: ректора УУБА-КаУ, професора архімандрита Віктора (Бедь); благочинного міста Ужгород, духівника академії та університету, доцента протоієрея Іоанна Моланича; архімандрита Діодора (Муратов), архімандрита Ігоря (Богдан); настоятеля Спасо-Преображенського храму, доцента протоієрея Івана Моланича; благочинного академічного храму, доцента протоієрея Петра Григи; протоієрея Ігоря Ковальчука та протодиякона Вячеслава Ряшка.
    Після архієрейської божественної літургії святкування продовжилися в актовому залі Закарпатської обласної кооперації, які розпочалися з молебню та освячення студентів, викладачів і співробітників святою водою у благословення початку та проходження нового 2013-2014 н.р., які здійснив Високопреосвященнійший владика Олександр.
    Відтак, після звучанням Державного гімну України, святкове зібрання відкрив ректор УУБА-КаУ, професор архімандрит Віктор (Бедь).
    Слово для привітання та зачитання вітального слова до ректора, професорсько-викладацького складу, співробітників та студентів від імені Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви було надано Високопреосвященнійшому Олександру, архієпископу Городницькому, вікарію Київської Митрополії.
    Із словами вітання до присутніх також звернулись: перший проректор УУБА, професор архімандрит Василій (Садварій), перший проректор КаУ, професор Микола Михайлович Дідик, директор науково-дослідного інституту УУБА-КаУ, професор Майа Георгівна Артьомова, громадський діяч і літературознавець Антоніна Іванівна Вчорашня та почесний проректор КаУ, професор Василь Іванович Мацола.
    Із заключним словом привітання і подяки виступив отець-ректор, який зокрема, з благословення Блаженнійшого Митрополита Володимира за заслуги перед Українською Православною Церквою та вияв особистої підтримки у розвитку вищої освіти в Україні, удостоїв Високопреосвященнійшого архієпископа Олександра академічною медаллю преподобного Мойсея Угрина ІІ ступення.
    Після урочистих привітань святкові заходи було завершено молитвою та звучанням Державного гімну України, після чого було зроблено фотографію на пам'ять і проведено ознайомчу екскурсію для першокурсників по приміщеннях академії та університету.

    Прес-служба УУБА-КаУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору