ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА щодо осінніх канікул

    19 квітня 2024 п'ятниця
    21 переглядів

    Про терміни осінніх канікул
    Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації інформує, що, відповідно до розпорядження голови Закарпатської облдержадміністрації від 25.10.2013 № 366 “Про перенесення термінів осінніх канікул у навчальних закладах області”, райдержадміністраціям, міськвиконкомам та керівникам навчальних закладів рекомендовано перенести терміни осінніх канікул на період зимових канікул 2013 – 2014 навчального року. Розпорядження носить рекомендаційний характер, тому місцеві органи влади мають право приймати виважені рішення про перенесення канікул, зважаючи на інтереси школярів. Крім цього, нинішній температурний режим мінімізує ризик захворювання, в області вдень температура сягає вище 20 градусів.
    Зазначені кроки дадуть можливість не тільки покращити показники з економії природного газу, про що йшлося на селекторній нараді 25 жовтня 2013 року під головуванням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула, це дасть змогу закарпатським школярам належним чином провести зимові канікули. Адже саме на цей період припадають різдвяно-новорічні свята. Сила закарпатських традицій дозволить залучити широке коло дітей до виховання національних почуттів та вивчення звичаїв українського народу. Така практика неодноразово застосовувалася, це пояснювалося тим, що зимовий відпочинок на Закарпатті – це дотримання та вшанування традицій різних релігійних громад, які починають святкувати 24 грудня і завершують 19 січня. Зимові канікули – це розвиток різних зимових видів спорту, це відпочинок у Карпатах, екскурсії тощо.
    Директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Маріанна Кляп та начальник управління освіти Ужгородського міськвиконкому Оксана Бабунич відвідали усі навчальні заклади міста Ужгорода. Зазначений моніторинг ситуації та спілкування з керівниками шкіл підтвердили нормальний режим роботи шкіл міста.
    Додатково інформуємо, що з 28 жовтня до 3 листопада 2013 року канікули проводяться тільки у навчальних закладах міст Мукачево, Хуст, Чоп (дві школи) та Рахівського району. У навчальних закладах решти 14 адміністративних одиниць здійснюється навчальний процес.
    Директор департаменту
    Маріанна Кляп

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору