ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нову газозварювальну майтестерню відкрито у свалявському ліцеї

    18 квітня 2024 четвер
    16 переглядів

    У четвер, 31 жовтня, відбулось урочисте відкриття газозварювальної майстерні у Свалявському професійному будівельному ліцеї. На заході були присутні голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, народний депутат України Михайло Ланьо, очільник Свалявської райдержадміністрації Іван Дрогобецький, педагоги та учні.

    Сучасну газозварювальну майстерню на базі професійного ліцею відкрито у рамках реалізації обласної програми розвитку професійно-технічної освіти. На її облаштування виділено майже 77 тисяч гривень.

    - Сучасний ринок праці потребує таких фахівців робітничих професій, як зварювальники, механізатори, електрики, швачки. Та теоретичне навчання без практичної фахової професійної освіти - неефективне. Тож, обласна влада працює над удосконаленням матеріально-технічної бази профтехзакладів. Плануємо до кінця наступного року закінчити оснащення сучасним обладнанням всіх профтехзакладів області, - зазначив Олександр Ледида.

    У майстерні зроблено ремонт, встановлено мультимедійне обладнання та 13 кабінок зі зварювальною технікою.

    - Вироби, що виготовляються в училищі, йдуть на реалізацію. Завдяки оновленню майстерні, учні матимуть змогу удосконалювати свої практичні навички, з дотриманням усіх норм техніки безпеки. Нове обладнання - економічне та рентабельне і дає змогу працювати ефективніше, - розповів викладач Свалявського профтехучилища Олександр Дарчі.

    Після урочистого відкриття майстерні, присутні ознайомилися з умовами навчального процесу в ліцеї, зокрема, оглянули приміщення навчальних аудиторій та майстерні.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору