ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Свалявщині пройшла нарада щодо інститутів громадянського суспільства

    29 березня 2024 п'ятниця
    16 переглядів

    На Закарпатті під керівництвом голови Свалявської райдержадміністрації Дрогобецького І.І. за участі заступника голови РДА Таліяна М.Й. відбулася нарада щодо сприяння створенню належних умов для діяльності інститутів громадянського суспільства.

    На нараді були присутні керівники відповідних структурних підрозділів РДА, голова громадської ради при РДА, представники громадських об’єднань району. У рамках реалізації Концепції сприяння органами виконавчої влади, розвитку громадянського суспільства, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України, розпорядженням голови РДА затверджено заходи щодо реалізації Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2013 рік.
    Михайло Таліян доповів, що при Свалявській райдержадміністрації створені та діють громадська рада та інші консультативно-дорадчі органи, головна мета діяльності яких - сприяння формуванню і реалізації ефективної політики з питань соціально-економічного та суспільно-політичного життя району. Систематично здійснюється співпраця з громадськістю в рамках таких, відносно нових форм співпраці влади з громадськістю, як консультації з громадськістю. Райдержадміністрація зацікавлена у розвитку інститутів громадянського суспільства та їх участі у формуванні і реалізації державної та регіональної політики. Необхідно для вирішення цих питань розробити районну Програму сприяння розвитку громадянського суспільства у Свалявському районі на 2014 – 2015 роки.
    Очільник району наголосив:
    - Районна влада створює всі умови для сприяння громадянам у реалізації особистих прав і свобод, проте ця робота складна і потребує не одного дня. На виконання завдань Президента України ми повинні налагоджувати ефективну співпрацю з громадськими формуваннями, залучати громадян до формування та реалізації державної політики.
    Він поставив перед райдержадміністрацією завдання, зокрема: налагодити конструктивну взаємодію з представниками громадських об’єднань, посилити можливості для участі інститутів громадянського суспільства у формуванні та реалізації державної політики, забезпечувати інформаційне наповнення офіційного веб-сайту райдержадміністрації відомостями, що будуть корисні для громадян, вивчити практику роботи громадських рад при органах виконавчої влади.
    Свалявська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору