ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У школах гуртковою та секційною роботою охоплено 3110 учнів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    21 переглядів

    Дітям — можливості для розвитку творчих здібностей. Саме так звучить одна із соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України».

    Перші результати забезпечення збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів району на виконання цих ініціатив та підсумки проведення Року дитячої творчості обговорили учасники круглого столу,який відбувся у вівторок,19 листопада,на базі Ужгородського районного Центру дитячої творчості. У роботі круглого столу взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Ледіда,його перший заступник Сергій Когутич,керівники структурних підрозділів адміністрації,директори дитячих шкіл мистецтв,керівники гуртків та секцій.

    Відзначалося,що районна влада вживає заходи щодо збільшення чисельності дітей,охоплених позашкільною освітою. На сьогодні у 72-ох гуртках Ужгородського РЦДТ займається більше 1020 дітей (у 2012 році – 852). Крім того,при загальноосвітніх школах району функціонує 199 гуртків та секцій,у яких гуртковою та секційною роботою охоплено 3110 учнів (у 2012 році – 197 гуртків,3090 учнів). Керівник району Віктор Ледіда нагадав присутнім,що Президент України поставив чітке завдання органам місцевої влади створити умови для залучення якомога більшої кількості дітей до занять у гуртках і секціях,щоб діти розкривали та розвивали свої здібності,таланти у школах мистецтв,музичних,художніх,хореографічних школах. Загалом,Віктор Янукович ставить завдання збільшити охоплення дітей різними формами позашкільної освіти з сьогоднішніх 40% до не менш ніж 70% до 2015 року.

    - Районна влада працює над тим,аби досягти цього показника. Спільними зусиллями ми це зробимо. Варто пам’ятати,що Глава держави наголошує на недопущенні закриття і зменшення позашкільних навчальних закладів,а також на забезпеченні можливості кожній дитині розвивати свій талант і здібності,– підкреслив Віктор Ледіда.

    Ужгородська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору