ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Свалявщині позашкільну освіту здобувають 510 дітей

    20 квітня 2024 субота
    18 переглядів

    Під керівництвом голови Свалявської райдержадміністрації Івана Дрогобецького 22 листопада було проведено круглий стіл з окремими керівниками структурних

    підрозділів райдержадміністрації стосовно завдань Глави держави щодо збереження і розширення в районі мережі позашкільних закладів освіти на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти — майбутнє України». - На виконання доручень глави за для забезпечення вільного, творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей, у Свалявському районі діє 34 гуртка. Усього здобувають позашкільну освіту 510 учнів. Йде повна розбудова позашкільних навчальних закладів, - наголосив Іван Дрогобецький.

    Кімнати гуртків обладнані новітніми ком’ютерами та меблями. У 2013 році закуплено радіомікрофони для занять вокальних гуртків, оформлено фойє новими сучасними стендами. З метою охоплення позашкільною освітою більшої кількістю дітей робота 7 гуртків проводиться на базі міських шкіл. Найбільша кількість дітей залучена в гуртках художньо-естетичного напрямку. Навчально-виховний процес у гуртках враховує творчу потребу дітей, що відбувається в ігровій діяльності і розвиває інтерес до пізнання. Відділ освіти, молоді та спорту спільно з місцевими органами влади працюють над розширенням мережі позашкільних закладів, збільшенням охоплення учнів гуртковою роботою, пошуку позабюджетних джерел фінансування, впровадженням передових технологій виховної роботи.

    Протягом 2012 року в РБК та клубних установах району для дітей проведено: культурно-освітніх та розважальних заходів - 966, з кількістю присутніх - 74454. У районі всього працює дитячих клубних формувань – 65, у яких беруть участь 1052 учасника. Роботу з дітьми організовують директори будинків культури та завідуючі клубними установами району та керівники гуртків художньої самодіяльності. Ця робота ведеться у 23 закладах культури району, керують ними завідувачі клубами та керівники на громадських засадах. Робота дитячих колективів художньої самодіяльності проводиться згідно з графіком занять та репертуарним планом. Учасники дитячих гуртків художньої самодіяльності беруть активну участь у місцевих та районних оглядах-конкурсах, кращі в обласних. У цьому році солісти клубу с. Тибава взяли участь у Всеукраїнському пісенному фестивалі – конкурсі «Іван Попович збирає таланта».У районі працюють 27 дитячих любительських об’єднань, в них учасників 471. Вони працюють у 23 клубних установах. Любительські об’єднання працюють згідно зі складеним річним планом роботи, проводять засідання один раз на місяць і мають різні напрямки роботи: художньо-мистецькі - 11, 121 учасників, природничо - наукові - 9, 173 учасників , фізкультурно-оздоровчі – 1, 26 учасників, духовні - 1, 30 учасників, краєзнавчі – 3, 56 учасник, пізнавальне – 1, 10 учасників, проф. - орієнтаційне – 1, 25 учасників. Усі клубні заклади району мають тісну співпрацю з місцевими школами та позашкільними закладами, громадськими організаціями, сільськими радами, дитячими школами мистецтв. Клубні працівники району вишукують творчо обдарованих дітей у селі і залучають їх до участі в колективах художньої самодіяльності, проведенні різних масових заходів. Творчо обдаровані діти беруть участь умісцевих оглядах, а кращі з них виступають на районній сцені. Платні 2 дитячі гуртки працюють при районному Будинку культури, це хореографічні гуртки, керівник Шишканинець Сніжана Олексіївна. Отож, у районі проводиться певна робота з дітьми та підлітками. Обдаровані діти та молодь залучається до проведення всіх культурно-мистецьких заходів. У РБК зібрано базу даних талановитих дітей та молоді Свалявського району.
    Також виступив очільник району, наголосивши на тому, що важливо як можна більше охопити позашкільною освітою дітей. Саме в гуртках, секціях відбувається підготовка молоді до активної професійної та громадської діяльності, проявляється талант дитини. І тому наша задача - підтримати їх і створити умови для творчого розвитку. Проводити заходи щодо організації турнірів шкільних баскетбольних команд та проведення районних змагань з футболу серед сільських команд. Заходи з фізичної культури та спорту сприяють популяризації серед дітей і молоді спорту та навичок здорового способу життя. Крім того, необхідно залучати до гурткової роботи дітей соціально незахищених категорій і дітей з особливими потребами та тісно налагодити співпрацю педагогічних колективів позашкільних навчальних закладів з батьками. Він запевнив, що з боку райдержадміністрації будуть створюватися всі належні умови для творчого, інтелектуального, фізичного та духовного розвитку дітей на виконання соціальних ініціатив Президента України.
    Свалявська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору