ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Сваляві дбають про реабілітацію малюків (ФОТО, ВІДЕО)

    20 квітня 2024 субота
    39 переглядів
    Малюків влаштовують в Будинок дитини на повне державне забезпечення

    У свалявському будинку дитини відділення реабілітації для малюків, що потрапили у складні життєві ситуації, розширили удвічі.

    Півроку працює при обласному Будинку дитини на Свалявщині відділення медико-соціальної реабілітації для дітей, які опинились в складних життєвих ситуаціях через скрутне матеріальне, соціальне або фізичне становище в родині. Малюків влаштовують в Будинок дитини на повне державне забезпечення, оздоровлюють, а згодом, коли ситуація в родині владнається на краще - повертають додому в сім»ю. Збереження родини та допомога в подоланні життєвих негараздів (хвороба батьків, відсутність можливості відповідного догляду через певні складні життєві ситуації і т.п.) є головним напрямком роботи відділення.
    Спочатку відділення було розраховано на 10 ліжок і реабілітацію проходили діти віком від шести місяців до 18 місяців. Віднедавна кількість ліжок збільшилась удвічі і тепер пройти комплексну програму реабілітаці під наглядом фахівців-медиків, логопедів, фізіотерапевтів можуть діти віком від двох місяців до трьох років.
    За словами головного лікаря обласного Будинку дитини Володимира Бейреша така допомога надвичайно важлива в перші місяці і роки життя, адже саме тоді закладаються основні життєві навички. Відомо, що мозок у дитини найінтенсивніше розвивається в ранньому віці - до трьох років.
    Щоб оформити дитину у відділення реабілітації потрібен мінімальний перелік документів: заява офіційних представників дитини, направлення від сімейного лікаря або педіатра, довідка про епідоточення, аналізи та путівка.
    Перебування дитини у реабілітаційному відділенні триває від двох до шести місяців. Побоювання батьків, що за цей термін не будуть виплачуватися кошти або їх буде позбавлено батьківських прав – безпідставні. Адже головна мета медиків – допомогти малюку та його родині пережити важкий період.
    До 2017 року Будинки дитини в рамках відповідної державної програми буде реформовано. Закарпатський обласний заклад обрав реабілітаційний напрямок. І розширення відділення є продовженням втілення державницького підходу та турботи про найнезахищених і найменших членів нашого суспільства.
    Довідково: Обласний Будинок дитини м. Свалява є єдиним в області закладом управління охорони здоров’я , який призначений для виховання і надання медичної допомоги дітям – сиротам і дітям, які залишилися без опіки батьків, а також дітям із дефектами розумового та фізичного розвитку. Розрахований на 110 місць.
    Пріоритетними напрямками діяльності Будинку дитини в реалізації державної політики щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є:
    • співпраця з соціальними службами;
    • реабілітація дітей-інвалідів;
    • створення умов для ефективної медичної допомоги та реабілітації дітей, вихованців будинків дитини, з метою реалізації права на сім’ю;
    • сприяння влаштуванню дітей в прийомні сім’ї та будинки сімейного типу, надання їм якісної медичної допомоги, участь у здійсненні контролю за утриманням цих дітей разом з соціальними службами.
    Забезпечення права дитини-сироти мати сім’ю є пріоритетом у діяльності будинків дитини.
    З метою забезпечення подальшого розвитку й вдосконалення медико-соціальної реабілітації, відповідно до Державної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 р. № 1242 та наказу МОЗ України від 02.02.2010 №70 "Про заходи щодо розвитку будинків дитини" у відповідності до наказу Управління охорони здоровя №771-0 від 12 грудня 2012 року «Про створення відділення» на базі ОБД в м. Сваляві засновано відділення медико-соціальної реабілітації для дітей-сиріт, дітей з сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах та дітей з малозабезпечених сімей Закарпатської області віком від 2 місяців до 36-ти місяців. На теперішній момент потужність відділення - 20 ліжок.





    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
    5.JPG
    6.JPG
    7.JPG
    8.JPG
    9.JPG
    10.JPG
    11.JPG
    12.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Чи можу я всиновити дитину, іякі потрібно документи?

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Я думаю, это важно, что про детей, которые попали в Дом Ребенка беспокоятся и должным образом занимаются оздоровлением. Именно благодаря таким отделениям дети станут крепче и здоровее. И все это благодаря усилиям МОЗ.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Я с вами полностью согласен. Минздрав сейчас действительно вплотную занимается улучшением детской медицины. Вон недавно в Донецке решили детский кардиологический центр реконструировать, здесь вот такое расширение, еще полным-полно государственных программ помощи больным детям. В общем МОЗ и правда заботится о подрастающем поколении.