ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державна регіональна політика в Україні: аспекти побудови загальнонаціональної єдності

    29 марта 2024 пятница
    30 переглядів

    Таку тему матиме семінар для державних службовців, який відбудеться 12 грудня в Ужгороді в конференц-залі ВАТ ГТК «Закарпаття». Семінар організований Українським незалежним центром політичних досліджень, за сприяння Головної аналітичної служби Секретаріату Президента України. Захід проводитиметься в рамках ініціативи «Формування політики загальнонаціональної консолідації: регіональний контекст» проекту «Радники з державної політики на підтримку реформ в Україні», що фінансується Канадським бюро міжнародної освіти та керується Канадською агенцією міжнародного розвитку. В якості регіонального партнеру проекту виступає Закарпатське обласне відділення Комітету виборців України.

    Під час семінару передбачається: висвітлення досвіду Канади у сфері реалізації гуманітарних програм, завданням яких є збереження та розвиток канадської ідентичності, програм, які сприяють розв’язанню питань загальнонаціональної єдності та взаємодії; висвітлення наявних кроків та проблем української держави, в аспекті реалізації політики загальнонаціональної єдності (законодавство, програми органів центральної влади). Обговорення проблем реалізації відповідних кроків у регіонах України (надбання, потреби, утруднення та причини цих утруднень);

    · обговорення комплексних питань, що виникають в процесі вироблення та реалізації державної політики в сфері сприяння формуванню в Україні громадянської ідентичності (мовні, культурні, освітні питання, питання створення єдиного інформаційного простору, дотримання прав національних меншин (із врахуванням регіональної специфіки).

    У висвітленні та обговоренні питань візьмуть участь представники місцевих органів виконавчої влади Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей, представники Секретаріату Президента України, Міністерства економіки України, Міністерства юстиції України, канадські та українські експерти у сфері гуманітарної політики. Учасники семінару матимуть нагоду обговорити актуальні питання формування політики загальнонаціональної консолідації, висловити своє бачення цієї політики, сприяючи тим самим роботі над формуванням рекомендацій, спрямованих на вирішення проблем загальнонаціональної єдності в Україні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость