ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокуратура відкрила провадження за фактом заподіяння збитків бюджету

    18 квітня 2024 четвер
    22 переглядів

    Прокуратура Західного регіону відкрила кримінальне провадження за фактом заподіяння збитків бюджету на суму понад 900 тис. грн у місті Львові.

    Перевіркою додержання бюджетного законодавства встановлено, що упродовж 2009 – 2012 років службові особи військової частини Державної спеціальної служби транспорту, зловживаючи службовим становищем, викрали бюджетні кошти, стягнувши з рахунків частини понад 900 тисяч грн. за судовими рішеннями, які були винесені в інтересах військовослужбовців на підставі підроблених від імені цих військовослужбовців позовних заяв.
    Як повідомив начальник відділу захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Західного регіону Євген Гладій, Мукачівський міськрайонний суду Закарпатської області задовольнив позови і зобов’язав сплатити зазначену суму за рахунок грошового забезпечення військової частини. Після цього службові особи заволоділи грошовими коштами шляхом їх перерахування на власний картковий рахунок.
    Протиправними діями військових посадовців державі заподіяно значних збитків.
    Відомості про правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 410 (викрадення військового майна шляхом зловживання службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Микола Гуцуляк,
    прес-секретар прокурора Західного регіону України
    з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору