ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Півтора мільйони витратили на реконструкцію аварійної школи на Іршавщині

    20 квітня 2024 субота
    23 переглядів

    Роботи тривали з 2009-го року. А у четвер, 6 лютого, учні та вчителі села Бронька нарешті розпочали навчання у відновленій школі. Участь у офіційному відкритті взяли голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, керівники Іршавської районної адміністрації та районної ради Василь Ковбаско та Станіслав Сухан, директор департаменту науки і освіти, молоді та спорту Маріанна Кляп, батьки, діти, педагоги.

    Броньківська загальноосвітня школа заснована у 1961 році. Ще у 2006-му навчальний корпус Броньківської школи визнано аварійним. Відтак, навчальний процес для 250 учнів здійснювався у приміщеннях сільського будинку побуту, переобладнаного для потреб школи. У 2013/2014 навчальному році тут у 14 класах навчалися 252 учні, з них 102 – у ІІ зміну.

    У 2009 році розпочато реконструкцію навчального корпусу: здійснено добудову спортзалу та заміну даху на загальну суму 350,8 тис. грн, у 2010 році – заміну вікон на суму 93,9 тис. грн, у 2012 та 2013 роках здійснено внутрішні ремонтні роботи на загальну суму 1017,7 тис. грн, а також закуплено шкільні дошки на суму 6,4 тис. гривень.

    – В області багато старих, збудованих 60-70 років тому, шкіл – ми намагаємось реконструювати їх, де можливо, де ні – зводити нові. Одне з першочергових завдань зараз – це завершення встановлення внутрішніх вбиралень. І ще ми ставимо мету, аби всі закарпатські школярі могли навчатись у першу зміну, а не приходити на уроки після обіду, - зауважив Олександр Ледида.

    – Разом з новими класами ми отримали й замінені вікна, відремонтований внутрішній спортзал, необхідний інвентар, - розповів директор Броньківської школи Іван Ньорба.

    У реконструйованому корпусі є 8 класних кімнат, спортзал, внутрішні туалети, приміщення для адміністрації школи. Тут будуть навчатися найменші – 130 учнів 1-6 класів. Третьокласник Андрій вже придивляється до нового класу – обирає місце, де сидітиме:

    – Буду сидіти ось там, біля вікна, за третьою партою, - визначився хлопець. – Мені все тут подобається: і парти, й стільці, і дошка. У нас такого великого класу ніколи не було!

    Мама Андрія, Олена Петрівна, прийшла оцінити новий клас разом з сином:

    – Нарешті! Ми так чекали на це! Нормальні умови особливо важливі для учнів початкової школи. А тут є все необхідне для комфортного перебування дітей.

    До слова, 23 учні школи проживають у сусідніх селах, тому на навчання їх щодня возитиме шкільний автобус.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору