ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На стоматфакультеті УжНУ визначили «Фахівця-2014»

    26 квітня 2024 п'ятниця
    24 переглядів

    Днями стоматологічний факультет УжНУ організував естафету чергового щорічного стоматологічного марафону, який охопив чимало заходів та акцій.

    Зокрема, 5 лютого викладачі та студенти влаштували вистави й гігієнічні навчання для малят у дитячих садочках Ужгорода, а 6 лютого на базі факультету відбувся конкурс професійної майстерності «Фахівець-2014», участь у якому взяли 16 майбутніх лікарів-стоматологів, а нині талановитих студентів, які демонстрували вміння реставрації фронтальної групи зубів, ураженої карієсом.

    Роботи оцінювало професійне журі, до складу якого входили декан стоматологічного факультету, професор Євген Костенко, завідувач кафедри терапевтичної стоматології, доцент Маріанна Добровольська, секретар кафедри ортопедичної стоматології Світлана Костенко, президент науково-виробничої фірми «Кром Дентал» Олександр Подчерняєв, представник компанії 3M ESPE Андрій Жуйков.

    Критерії оцінки робіт не обмежувалися врахуванням якості відновлення дефекту твердих тканин зубів – до уваги брали вміння лікаря працювати з асистентом у «чотири руки», навички психологічної підготовки пацієнта, а також використання сучасних стоматологічних матеріалів і способів оптимізації роботи лікаря. На виконання роботи відводилося 3 години.

    Всі учасники «Фахівця» із завданням упоралися. Конкурс також включав запропоноване анонімне онлайн-голосування за кращу реставраційну роботу, що відбувалося у соціальних мережах.

    За його результатами й оцінками журі були відзначені найкращі майстри художньої дентальної реставрації, нагородили яких під час святкування «Аполонія-фесту» у клубі «Фантом», що стало завершальним заходом стоматологічного марафону, - інформує Медіацентр УжНУ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору