ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Закарпатье власть и правоохранители взялись за "нелегальных" перевозчиков (ФОТО)

    24 апреля 2024 среда
    95 переглядів
    Нелегальный "Sprinter" с 12 пассажирами мимо ГАИ не проскочил

    18 апреля 2014 заместитель председателя Закарпатской областной государственной администрации Михаил Ривис провел совещание с руководством милиции, налоговой и транспортной инспекций по обеспечению безопасности перевозок автомобильным транспортом общего пользования и осуществления мероприятий, направленных на выведение с рынка перевозок перевозчиков, работающих вне правового поля.

    М.Ривис подчеркнул присутствующим, что перевозчики, которые работают вне правового поля, создают серьезную проблему для добросовестных перевозчиков, которые платят налоги и соблюдают нормы и правила безопасности при осуществлении перевозок пассажиров.

    Работа с перевозчиками-"нелегалами" в Закарпатье проводилась и до этого, но не в полной мере. А сегодня, учитывая сложную экономическую ситуацию у легальных перевозчиков, из-за подорожания топлива и технического обслуживания, проблема "нелегалов" в транспортной сфере должна рассматриваться, как первоочередная!

    Поэтому Михаил Ривис поручил всем компетентным органам немедленно создать рейдовые группы и искоренить это позорное явление в кратчайшие сроки.

    Уже сегодня, в результате совместных усилий УБЭП, ГАИ и Укртрансинспекции, в Мукачево задержали двух "нелегалов" - автобусы категории "Б" и "Д" перевозили пассажиров, 10 и 12 человек, без необходимых по закону документов. На водителей транспортных средств были составлены административные протоколы.

    Подобные рейды против "нелегалов" правоохранители будут проводить постоянно.

    в Мукачево задержали двух

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но ниє туй кому у жеб запхати, но ниє!!!

    Аватар пользователя Паспарту

    Комментарий: 

    А чому всі мовчать про те, що автостанцій має бути достатня кількість для конкуренції, що вони мають бути в зручних для пасажира місцях?!

    Аватар пользователя uzhgorod

    Комментарий: 

    Сколько времени занимает процесс "регистрации, легализации, оформления и пуска новых ТЗ по маршрутам" в случае для "перевозчика с нуля" ?

    Для початку, у відповідності до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», потрібно отримати ліцензію на право надання послуг з перевезення пасажирів автобусами та ліцензійні картки на кожен транспортний засіб (термін отримання 7 днів, вартість ліцензії на сьогоднішній день складає 1218 гривень, ліцінзійні картки отримуються безкоштовно).
    У відповідності до п. 28 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів не автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року №1081 організатор або робочий орган публікує в друкованих засобах масової інформації не пізніше ніж за 30 календарних днів до початку конкурсу оголошення про конкурс. ( отже враховуючи вищевказане потрібно мінімально 30 календарних днів + 14 днів (організація та проведення конкурсу), потрібно сплатити від 0 до 3700 гривень (визначається організатором) за участь в конкурсі.
    Отже, враховуючи вище наведене, найкоротший термін складатиме близько двох місців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слободянюк, вкотре всім наставив рога. Розваливши перевезення в Закарпатській області. А скільки треба часу, щоб це видалили?

    Аватар пользователя Слободянюк Сергей Николаевич

    Комментарий: 

    Цікаво навіщо цей комент видаляти? Якщо у Вас є зауваження до роботи інспекції або пропозиції - я готовий спілкуватися! Принаймі Ви можете пояснити , що означає "Розваливши перевезення в Закарпатській області"? Управління Укртрансінспеції не є організатором пасажирських перевезень... Можливо Ви плутаєте нас із департаментом інфраструктури ОДА? Або маєте на увазі щось інше? ...)))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Свободанюк, борітся скільки хочете, прапор вам у руки, просто пасажири не повинні страдати,Якщо перевізник отримуе рентабельний маршрут, в нагрузку давайте йому один нерентабельний.

    Аватар пользователя Слободянюк Сергей Николаевич

    Комментарий: 

    Я усвідомлюю свою відповідальність перед перевізниками і роблю все можливе в рамках наданих повноважень.
    Із загальних показників адміністративно-господарських штрафів на автомобільних перевізників, що здійснюють регулярні пасажирські перевезення накладено - 6%,
    регулярні-спеціальні та нерегулярні перевезення пасажирів – 9 % ,
    «нелегальні» перевізники – 9%,
    перевезення вантажів резидентами України та внутрішні перевезення вантажів – 11%,
    нерезиденти України – 65%.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чи є у вашій структурі таке поняття як показник, хто затверджує планові та непланові перевірки перевізників як субєкиів господарювання, краще бути в "тіні" та не морочити собі голову. поймали відстьогнув та поїхав все рівно потрібно башляти.

    Аватар пользователя Слободянюк Сергей Николаевич

    Комментарий: 

    Планова і позапланова перевірка

    5. Планова і позапланова перевірки проводяться за місцезнаходженням суб’єкта господарювання та/або місцем провадження господарської діяльності.

    6. Планова перевірка суб'єкта господарювання проводиться органом державного контролю згідно з квартальним планом, який затверджується Укртрансінспекцією.

    Протягом року, на який заплановано проведення перевірки стану виконання суб'єктом господарювання ліцензійних умов провадження господарської діяльності в сфері надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом, інші планові перевірки суб'єкта господарювання за його місцезнаходженням не проводяться.

    7. Планова перевірка проводиться комплексно не частіше одного разу на рік. Позапланова перевірка проводиться на підставі заяви (повідомлення у письмовій формі) про порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства про автомобільний транспорт.
    http://www.uti.gov.ua/transinsp/uk/publish/article/44503

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сергій Миколайович, не приймайте то все як критику, я ще раз наголошую, що пасажир мае мати надію доїхати, до місця призначення, згідно розкладу руху, а легальний перевізник чи ні, це не жура пасажира,Наприклад як добратися із Дубового в обласну лікарню хворому,?потрібні 3-4 пересадки, але збираеться компанія і наймають мікроавтобус який підвезе прямо під двері ОКЛ,Штрафувати таких власників мікроавтобусів не варто,запропонуйте альтернативу.

    Аватар пользователя Слободянюк Сергей Николаевич

    Комментарий: 

    Згоден з Вами! Намагаємося взагалі не штрафувати легальних. Про інше промовчу, бо є вимоги закону.. Загалом на Закарпатті є п'ять основних проблем пасажироперевезень - оптимізація маршрутної мережі під пасажира (умова для виникнення нелегалів), низькі тарифи на перевезення , високий автостанційний збір - 10% (макс. потрібно встановити 5%), захмарна ціна на автостанційні послуги для перевізників - 17% (( макс. потрібно встановити 10%) ще одна умова для виникнення нелегалів)), дороги у районах. Ще в додаток до існуючих проблем - загальне падіння пасажиропотоку... Керівництво облдержадміністрації ці проблеми знає і вивчає шляхі виходу з цієї, без перебільшення, транспортної кризи.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це серйозно і назавжди чи чергова компанійщина ? А скільки перевізників працюють під "дахом" даішників, які є фактичними власниками автотранспорту ?