ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці намагаються врятувати цілющі озера своїми силами

    23 квітня 2024 вівторок
    19 переглядів

    Навіть збудували для цього дамбу. Та поки це мало допомагає – вода з озер йде, а цілюща рапа опріснюється...
    "Солотвинський курорт на Закарпатті майже перестав існувати". Про це заявив заступник головного лікаря Солотвинської алергологічної лікарні Анатолій Пшеничнюк.

    «Раніше у воді було солі 160-200 грам на літр, цей показник досягав навіть до 300 грам на літр, коли працювала соляна шахта », - розповів він. Місцеві жителі намагаються врятувати цілющі озера своїми силами, навіть збудували для цього дамбу. Та поки це мало допомагає – вода з озер йде, а цілюща рапа опріснюється.
    В той же час спеціалісти стверджують, що нові озера можуть самостійно з’явитися на місці затоплених соляних копалень, а для відродження курорту потрібно збудувати нові шахти, місця для яких були виділені ще 5 років тому.

    «Там запас – три мільярда тон солі. Ми звертались до Президента, в область, в район, щоб це питання було вирішено, та поки нічого не робиться», - підкреслив голова суспільної організації «Солотвино» Михайло Токарь.

    Нагадаємо, що всього два роки тому глибина Солотвинських озер становила до 8 метрів, а зараз вони обміліли і перетворюються на звичайні калюжі. В той же час цілющі грязі озер (рапа) дуже ефективні при лікуванні такого важкого захворювання, як псоріаз, а залиті сьогодні соляні шахти були місцем «паломництва» хворих на бронхіальну астму з усієї України.
    Тячів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору