ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Туристи, остерігайтеся снігових лавин!

    29 марта 2024 пятница
    30 переглядів

    Сьогодні вночі та завтра вдень на Закарпатті очікується хмарна погода, часом дощ, мокрий сніг, місцями сильні опади. Місцями: налипання мокрого снігу, ожеледь, на перевалах хуртовина, ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с, в горах місцями 15-20, на високогір’ї 25-30 м/с. Температура повітря вночі від 4 тепла до 1 морозу, вдень 1-6 тепла, в горах подекуди 0-2 морозу.

    За прогнозами Українського Гідрометеоцентра 3 січня в гірських районах Закарпаття оголошується стан лавинонебезпеки, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі обласного управління МНС України. З огляду на те, що по області передбачається посилення вітру до 30 м/с, Головне управління МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців, особливо гірських районів, з проханням вжити всіх заходів безпеки аби не постраждати від вітру – прибрати або закріпити речі, які знаходяться на подвір’ї або балконі; відтранспортувати авта з-під ліній електропередач та сухих дерев, позачиняти вікна та по можливості захистити їх щільними віконницями, прибрати ліжка з-під вікон з великими шибками. Окреме прохання до всіх відвідувачів турбаз та відпочиваючих, суб’єктів підприємницької діяльності, які надають туристичні послуги - огляду на оголошення стану лавинонебезпеки, ГУ МНС України в Закарпатській області, закликає Вас відкласти свої відвідини гірських масивів та не здійснювати сходження в гори до нормалізації синоптичної ситуації.

    На перевалах проїзд в напрямку Львівської та Іванофранківської областей забезпечений. На Ужоцькому, Яблунецькому, Торунському, Латірському та Абранському перевалах покриття мокре, без опадів. На дорогах державного, обласного та місцевого значення покриття доріг мокре. На гірських ділянках доріг місцями ожеледиця. На перевалах та автодорогах області чергує 103 одиниці техніки та 272 працівника дорожніх служб.

    Найтепліше впродовж минулої доби було в місті Берегово та селищі Великий Березний (1 С), найхолодніше – вночі на полонині Плай (- 12 С). Найбільша кількість опадів за минулу добу випала в околицях селища Нижні Ворота та полонини Плай (4 мм). Найбільша висота снігового покрову (49 см) спостерігається на полонині Плай.

    Найтепліше 1 січня в Ужгороді було зафіксовано в 1970 році (9,6 С), найхолодніше – у 1977 році (- 22,1 С).
    Два закарпатські перевали засипані снігом!
    Лавини зійшли у чотирьох районах Закарпаття
    На Закарпатті снігова лавина ледь не накрила 2 мікроавтобуси

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору