ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В УжНУ хочуть навчати іноземців української, а викладання англійською

    29 березня 2024 п'ятниця
    22 переглядів

    В УжНУ розглядають можливість запровадження навчання англійською мовою, аби привабити іноземних студентів. Можливість викладання іноземною також підвищують шанси УжНУ займати у рейтингах вузів передові позиції.

    Питання підняли на засіданні Вченої ради УжНУ під час виступу декана медичного факультету проф. Олександра Болдіжара. За словами самого декана, з 15 кафедр медичного факультету тільки близько 10 викладачів, які могли б викладати предмет англійською.
    Ректор УжНУ професор Володимир Смоланка зауважив, що володіти іноземною мовою та викладати нею спеціалізовані предмети – зовсім різні речі. «Викладати англійською - це справді складно. «Рівень навчання в українських вузах іноземною мовою – недостатній, і це загальна ситуація по Україні, - каже Володимир Смоланка. – Але можливість навчатися англійською - це одна з перспектив розвитку нашого вузу. Будемо пропонувати кожній кафедрі підібрати відповідних фахівців».
    За словами ректора, УжНУ водночас подав ліцензію на довузівську підготовку іноземців з навчання української. «Наше завдання насамперед, щоб студенти, які хочуть вчитися в УжНУ, вивчали українську мову», - додав Володимир Смоланка.

    Студентів УжНУ – переможців олімпіад преміюють
    Студенти УжНУ упродовж 2013-2014 років займали призові місця на численних олімпіадах всеукраїнського рівня, тематичних конкурсах, активно брали участь у наукових конференціях. Всіх призерів, хто зайняв найвищі позиції, керівництво університету обіцяло преміювати. Про це на засіданні Вченої ради повідомив професор Володимир Смоланка, ректор вузу.
    За його словами, УЖНУ виділить фінансові премії для найкращих студентів. Окрім того, для переможців згідно з умовами про прийом у вузи, передбачено додаткові вступні бали (50 балів) при вступі у магістратуру. «Всі досягнення будуть враховані за чіткими критеріями, над цим працюватиме приймальна комісія»,- зауважив Володимир Смоланка.
    Сьогодні ж на засідання Вченої ради науковці та керівництво привітали з перемогою – 1-им місцем на Всеукраїнських дебатах зі сталого розвитку студентів - політологів (3 курс, факультет суспільних наук) та їхнього керівника доцента Анну Мелеганич. Ужгородці стали найкращими серед 14 команд на змаганнях, які проходили у Полтаві 23-26 квітня.

    До вступної кампанії в УжНУ увімкнуть Wi-Fi та встановлять «плазму»
    УжНУ активно готується до вступної кампанії, яка розпочнеться трохи більше, як за місяць – 11 липня. 29 травня відбулося засідання приймальної комісії, попередньо про хід підготовки кампанії на засіданні Вченої ради розповів І.Король, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи УжНУ.
    Серед новацій – покращення інформування абітурієнтів про всі можливості навчання в УжНУ, переваги тих чи інших спеціальностей тощо. Зокрема цього року на території університету (у внутрішньому дворику ) запустять Wi-Fi, у користувачів з’являтиметься вся інформація про університет. У корпусі, де проходитиме прийом документів, встановлять плазмові екрани, на яких транслюватиметься реклама про вуз, вичерпні дані про підрозділи університету, діяльність УжНУ та багато іншого.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору