ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про новації в податковому законодавстві слухали платники Свалявського району

    24 квітня 2024 середа
    17 переглядів

    Днями в Свалявській ОДПІ відбувся семінар для платників податків на тему «Новації в податковому законодавстві в 2014 році».

    Участь у заході взяли: голова Ради ТВ ВГО Асоціації платників податків у Закарпатській області Марта Волощук, начальник інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Закарпатській області Алла Дацюк, голова Всеукраїнського громадського об’єднання Спілки аудиторів України у Закарпатській області Юлія Кілару та директор філії ДП «СВЦ Міндоходів України» у Закарпатській області Володимир Москаленко.

    Начальник Свалявської ОДПІ Ганна Лендєл, відкриваючи семінар, розповіла присутнім про результати роботи інспекції, досягнуті з початку 2014 року. Зокрема вона зазначила, що завдяки злагодженій співпраці податківців та бізнесу, за підсумками п’яти місяців поточного року забезпечено стабільний ріст надходжень до бюджетів усіх рівнів порівняно з відповідним періодом минулого роком.

    Голова ради ТВ АППУ Марта Волощук розповіла про особливості нарахування та сплату податку на доходи з фізичних осіб, єдиного податку та єдиного соціального внеску самозайнятими особами, призваними на військову службу під час мобілізації. Також вона детально зупинилась на роз’ясненні визначення бази оподаткування податком на нерухоме майно в 2014 – 2015 роках. Розповіла про пасивні доходи громадян, які починаючи з 1 липня 2014 року будуть оподатковуватимуться за ставками 15%, 20% та 25% в залежності від їх загальної суми під час проведення річного перерахунку, результати якого зазначаються громадянами в податковій декларації. Так, якщо отриманий дохід не перевищив 204 прожиткових мінімуми, (а у 2014 році – це 248 472 грн.), ставка податку складатиме 15%. Якщо сума доходу сягає від 204 до 396 прожиткових мінімумів (від 248 472 грн. до 482 328 грн.), до суми перевищення застосовуватиметься вже 20%. У разі отримання пасивного доходу понад 396 прожиткових мінімумів ставка, за якою оподатковуватиметься сума перевищення, становить 25%.

    Алла Дацюк, начальник інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Закарпатській області, ознайомила учасників семінару зі змінами, внесеними до Податкового кодексу України так званим «антикризовим законом», зокрема передбачені ставки податку на додану вартість в розмірі 20%, 7%, 0%, по податку на прибуток затверджено постійну ставку – 18%, зменшено неоподатковуваний ПДВ імпорт товарів, який переміщують у міжнародних поштових відправленнях до 150 євро; змінено ставки екологічного податку, зокрема, порівняно із чинними ставками податку з 1 січня до 1 квітня 2014 року, такі ставки збільшено у 0,083 рази.

    Також вона повідомила, що Верховною Радою ухвалено законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який спрямований на збільшення доходів бюджету та вдосконалення деяких податкових норм, у тому числі норм, які стосуються податкових пільг та адміністрування податків.

    Так, законопроект передбачає уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток та податку на додану вартість; сплату лише частки завчасно не задекларованих платежів у розмірі 15%; звільнення від фінансової, кримінальної та адміністративної відповідальності платників податків за ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

    Голова Всеукраїнського громадського об’єднання Спілки аудиторів України у Закарпатській області Юлія Кілару роз’яснила присутнім зміни у веденні бухгалтерського обліку у 2014 році.

    Наприкінці семінару серед його учасників розповсюджено брошури та пам’ятки видавництва “Вісник Міністерства доходів і зборів України”.

    За матеріалами Свалявської ОДПІ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору