ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УжНУ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ

    18 квітня 2024 четвер
    29 переглядів

    Вже за кілька днів завершиться прийом документів закінчиться (24 липня для тих, хто має право складати вступні випробування (екзамени, творчі конкурси, співбесіди), для інших – 1 серпня) до найбільшого вузу Закарпаття -УжНУ.

    Літо – сезон відпусток та вступу у вищі навчальні заклади. Гаряча пора для всіх, а особливо для тих, хто обирає, куди ж податись вчитись. Серед великої кількості університетів, інститутів легко загубитись, а відтак, зрозуміти, що поступив не туди, коли вже занадто пізно. В Закарпатті є один, класичний вуз, де не тільки якісне навчання, але й фундаментальна наука.
    Що таке УжНУ?
    Перший вуз краю, що пройшов тривалий шлях становлення, в 1945 році починав своє існування з 4 факультетів. Зараз в складі УжНУ – 26 факультетів та інститутів, Природничо-гуманітарний коледж, а кількість напрямів підготовки та спеціальностей з кожним роком зростає. Загалом, за час свого існування університет підготував майже 70 тисяч фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" та "магістр". Ужгородський національний – не лише найбільший навчальний заклад, але й найбільша за кількістю співробітників установа Закарпаття. Загалом, в ньому навчається більше 15 тисяч студентів, а їх підготовку ведуть понад 1200 науково-педагогічних працівників.
    У сучасному світі, авторитет та рейтинг будь якого вищого начального закладу у значній мірі визначаються науковими досягненнями цього закладу. Наукова школа УжНУ формувалася протягом десятиліть. Зараз вуз, цілком заслужено, займає одне з перших місць серед навчальних закладів Західної України та Карпатського регіону. До прикладу, університет займає третє місце за кількістю ліцензійних договорів серед класичних вишів України, 5 місце за кількістю наукових публікацій, 10 місце серед вишів країни за індексом публікацій та цитувань в міжнародній науковій базі даних Scopus.
    Ужгородський університет веде співпрацю з 83 університетами з різних країн, зокрема з такими, як Карлів університет, Технічний університет у м.Прага (Чехія), Університет Корвіна, Університет держави і права ім. Л.Кошута (Угорщина), Кошицький університет ім. П.Й.Шафарика, Університет ім. Я.А.Коменського (Словаччина), Університет м. Орадеа, Клузький університет м. Бабеш-Бояї (Румунія), Інститут германістики Університету м. Ландау, Університет Регенсбургу (Німеччина), Асоціація гомеопатичної медицини м. Рим(Італія), Загребський університет (Хорватія) та ін.
    Що тобі дає навчання в УжНУ?
    Якісна освіта. Серйозна освіта та наука не постають на рівному місці і за короткий час. За 69 років в Університеті виробилася власна школа викладання, наукові та освітні традиції. "Кадри вирішують все" – а власними працівниками УжНУ може пишатися. В університеті працює 167 докторів наук, професорів, 717 кандидатів наук, доцентів. Тільки протягом останніх 5 років науковці УжНУ видали 185 монографій, 15 підручників з грифом МОН України, 276 навчальних посібників, з них 37 – з грифом МОН України. Результат – успіхи студентів на наукових конференціях, залучення до грантових проектів, як міжнародних, так і українських. З останніх новин – 25 червня 2014 року четверо студентів медичного факультету стали переможцями національної стипендіальної програми підтримки талановитої молоді «Завтра.UA»
    Загалом, УжНУ навчає фахівців за 47 спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня "спеціаліст" та 41-ю спеціальностями кваліфікаційного рівня "магістр".
    Університет має унікальну, найбільшу в регіоні бібліотеку, яка нараховує більше півтора мільйона видань, серед них – колекцію першодруків, що побачили світ до 1500 року. В бібліотеці діє електронний каталог, електронна бібліотека, інтернет-центр та Wi-Fi зона.
    Стажування. Часи "залізної завіси" давно минули, те, що колись було мрією – наприклад, прямі контакти із західноєвропейськими чи американськими університетами – стало реальністю. Університет є включеним до загальноєвропейського наукового простору, активно залучає своїх студентів до міжнародної співпраці та стажування за кордоном. Студенти УжНУ мають змогу проходити навчання у провідних вишах Словаччини та Угорщини, Польщі (Пряшівський університет, Університет ім. Етвеша Лоранда, Дебреценський університет, Поморська академія). Наразі, за українсько-словацькою програмою подвійних дипломів з Центральноєвропйським університетом у м. Скаліца навчаються 46 студентів. Щороку студенти УжНУ проходять практику за кордоном – у Словаччині, Німеччині та Туреччині. Наші студенти мають можливість брати участь у міжнародних студентських школах, тренінгах, ставати степендіатами та вигравати грантові програми (стипендійна програма академічних обмінів iмені Фулбрайта (США), Стипендії Європейського університету Віадріна у Франкфурті-на-Одері для українських випускників (Німеччина), Літня міжнародна школа у Вільнюсі (Литва) та багато інших.
    Особистісний вимір. Навчання в Університеті – нова якість життя та новий етап у становленні особистості. Для розвитку власних ідей, вподобань, талантів тут є всі можливості. Студенти активно долучаються до громадської роботи, університет живе творчим життям: відбуваються концерти, літературні читання, мистецькі перфоманси, спортивні події, а їх ініціаторами та рушійною енергією є студенти. Кажуть, університетські роки – найкращі. Мабуть це дійсно так. Вступ до університету – це вступ у велику сім’ю однодумців, змога разом з ним відчути справжній смак студентського життя, знайти справжніх друзів, та, можливо, кохання на все життя.
    Прийом документів та контакти УжНУ
    З 11 липня в УжНУ стартує прийом заяв від вступників на перший курс університету та коледжу у паперовій та електронній формі. Приймальна комісія традиційно працює в учбово-лабораторному корпусі УжНУ за адресою: вул. Університетська, 14. Прийом документів закінчиться 24 липня для тих, хто має право складати вступні випробування (екзамени, творчі конкурси, співбесіди), для інших – 1 серпня . Останні новини, про вступну кампанію, та корисну інформацію для абітурієнтів можна знайти на офіційному сайті університету – http://www.uzhnu.edu.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору