ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді більше тисячі велосипедистів взяли участь у "найт-райді" (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    11 переглядів

    В Ужгороді відбувся велозаїзд на підтримку армії - це вечірній вело-заїзд, який на Закарпатті проводять уже п'ятий рік поспіль. З кожним разом акція стає популярнішою. Цьогоріч учасники збирають кошти для української армії.

    Велосипедисти збираються на площі біля обладміністрації. У перших рядах - наймолодші учасники. Насті всього десять, каже, на велосипеді їздить уже четвертий рік.

    Анастасія Гецко, велосипедистка:

    - Ми з батьками їздимо в гори на велосипеді. Я люблю займатися спортом і на велосипеді класно, їздити, мені подобається.

    Ігор пересів на велосипед п'ять років тому. До того їздив машиною або громадським транспортом. Запевняє, відтоді став себе краще почувати - їздити на велосипеді - корисно для здоров'я.

    Ігор Деяк, велосипедист:

    - Принаймні нашого невеликого міста, велосипедом можна добратися набагато швидше, ніж навіть автомобілем. Велосипед - екологічний вид транспорту, він не забруднює атмосферу, він дуже позитивно впливає на здоров'я людини, тобто велосипед з усіх боків добрий транспорт.

    Велосипедистів з кожним роком стає все більше. Та умов для безпечного руху досі не створено. Не вистачає велодоріжок, чимало відкритих люків на узбіччях, скаржаться велосипедисти.

    Віталій Куштан, велосипедист:

    - Нет культуры у автомобилистов парковки машин, нельзя даже ехать вдоль тротуара, вот машины мешают. Веллопарковок не хватает, либо они не удобные, или не в подходящих местах.

    Вечірні дороги Ужгорода перекрили для автомобілів і відкрили для велосипедів. Колону супроводжували машини ДАІ і швидка. Протягом поїздки велосипедисти пропонували усім охочим підтримати українську армію.

    Вікторія Жуйко, волонтер:

    - Разом ми сила, от ми разом збираємося для того аби хоч так допомогти. Кожен хто купує такий от брилочок, він отримує підтвердження, що він підтримує закарпатських військових Закарпаття і взагалі армію України, це непогана можливість для себе щось придбати і на згадку і таким чином підтримати військових.

    Волонтери продавали сувеніри - власноруч виготовлені браслети, значки, цукерки із назвою "Солодка перемога" та воду "Сльози сепаратиста".

    Марина Коваль. Юрій Ковальов. Телеканал Інтер

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору