ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сегодня в ужгородских школах прозвучал самый необычный первый звонок

    25 апреля 2024 четверг
    66 переглядів
    В Ужгородской гимназии первый звонок, - 1 сентября еще никто не отменял

    Сегодняшний праздник, 1-ое сентября, в Ужгороде прошел под необычным знаком тревоги: непривычно мало цветов, на удивление много вышиванок, минута молчания, «мальвы» в исполнении еще совсем юных девушек, а эмоциональные детские голоса дружно выкрикивали «Слава Украине! Героям слава!»


    А еще - разговоры о войне.

    Многие не слишком громкие, зато много красноречивых слов о смерти и оккупации.

    Такого первого звонка в течение 23 лет независимости страны ужгородские школы еще не имели.

    Тем не менее, праздник не обошелся без улыбок, искренних детских глаз, полных радостных огоньков, и гордых однако несколько встревоженных родительских взглядов.



    Почти в 300 школах Донбасса сегодня не прозвучит первый звонок.

    Беженцам с оккупированных террористами городов и сел не хватает средств, чтобы купить канцелярию и одежду своим детям-школьникам.

    Освобожденный от террористов Лисичанск на Луганщине уже месяц оправляется от боевых действий: в городе восстанавливают инфраструктуру, ремонтируют здания, уже есть пища, вода и свет. Из 22 школ в Лисичанске пострадали восемь.

    Их уже восстановили, кроме одной - №24.

    Ее обещают отремонтировать через две недели.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    тогди вже най дитваки одинуть мадярськи,словацьки,швабськи,румунськи.еврейськи,руськи национальни костюми,кедь ми еднаки на сюй земли...Ци не еднаки?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    колись пiонерську форму носили, та, што изнею сталося ....прийде час улiчать хворих.... якого смiха учинили з нашов челядьов... як им мозги удристали бандеровським патрiотизмом.... роботи е повно для дохторiв ....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скоро и Закарпатье превратится в Галицию, если детки будут кричать дешёвые лозунги, а им в уши будут вкладывать чушь про АТО.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    такие как судоплатов и антипатриот сидят в верховной раде, поэтому пока они там сидят нашей стране ничего хорошего не светит... всем, кому не нравится Украина пора отказываться от гражданства и валить туда, где по-ихнему жить лучше

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ти нам туйки про укр нерозказуй,... коли начала укра туй газдовати, так и кунчить.... нич постоянного у исторiи не е.... усьому приходить да якийсь куниць чьогось...... прихожанча май исе на увазi.... ися зимля ти годна багато, што ти упyвiсти ....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ти нам теж не розказуй, з чого ти взяв, що я знаю менше, ніж ти? Але інколи треба думати і про майбутнє, що буде після того, як... Ти уявляєш скільки треба вкласти праці і коштів у Закарпаття, щоб воно могло існувати як незалежна одиниця? Хто їх буде вкладати? А ще, хто взагалі визнає це територіальне утворення? Ніхто! І Європі ми теж не потрібні, а навіть, якщо і потрібні би були, то законодавство євросоюзу не дозволяє такого роду приєднань. Тому всі ваші ці пафосні речі не є ні чиим більшим, як пусті слова...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Lara, ай кидь йсте родом можно зо Закарпаття, айбо ваш модзог и ваша псіхіка, ваш менталітет Lara, є з далекого востока - з Дикого поля України. Фурт вам ходить по мозгу одєднання и приєднання Закарпаття до якоїсь держави. Закарпаття булше як 1000 років культуров, економіёв боло, а ай до днишнёго дня є частинов Тисо-Дунайского регіону так, як суть держави Словакія,Мадярштьина чи Румунія. Чи ся вам то любить чи ні. Географічне розташовання Закарпаття незміните. То не є хиба Закарпаття , што для тогто регіону уж Дрогобич, а не то што Львів чи Ивано-Франківськ для розвитку ефективної економіки сі українські міста знаходяться далеко. Закарпаття зустало частинов Тисо-Дунайского регіону, ай кидь в дуже здеформованій подобі дякуючи "віковічному воссоединению" з СССР и дякуючи пострадянській інерції. И так, типирь Закарпаття є в деформованній подобі в складі України. Люди хотіли, хотять и будуть хотіти жити ліпше. То є нормальный розвиток. А для доброго, цівілізованного життя, треба мати добру економію. А добра динамична економія в томто регіоні ся може розвивати лем так, кидь типирішні границі особенно між Словакіёв и Закарпаттям, Мадярштьинов и Закарпаттям, Румуніёв и Закарпаттям изчезнуть. Бізніс и робочі сили без адміністрації Київа, Братислави, Будапешта чи Букурешті можуть ся ефективно розвивати через самоуправленіє між Ужгородом-Перечином и Словакіёв (Михальовцями-Гуменом-Снінов). Подобно, меджі Береговом и Надьмарошом (Мадярштьина), Виноградовом и Сату-Маре (Румунія), чи Солотвином и Бичковом та Мармарош-Сігетом (Румунія).
    Чого Київу чи Львіву треба цпати нос до того як закарпатці будуть газдовати? За 23 років вашго самостійного розвитку йсте ясно доказали, што Україна неспособна газдовати як цівілізованна Європейска держава.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я про івана, а ви про болвана... співпрацювати ми можемо з сусідніми країнами, я теж за те, щоб не було кордонів, але ж ніхто тут мені не розказав як ми можемо забезпечити свої хоча б енергетичні потреби, я намагалась вичитати в коментарях хоч якесь раціональне зерно, але його нема, все тільки пусті балачки

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Енергетичні проблеми на першому місті має Україна, яка ся розташовує на востоці од Карпат, а не Закарпаття. По перше, куди ідуть гроші за транспорт газу, нафти трубами и товарів желізницьов и аутодорогов через Закарпатську область? Не до державної казни Київа и Львіва? Як знаєте за транспорт нафти з Аляски через Канаду дуже значна частина грошей іде в казну корінним жителям індійцям Америки, а корінним закарпатцям не йде, бо во вільній Україні корінні жителі Закарпаття значать омного менше, як корінні жителі Америки - індійці. Австрія, Швейцарія векшини енергії має з водних енергоресурсів - з річок. Уже на початку 80-х років добудовали водні електростанції на таком рівні, што природу незруйновали, риби не здохли а форелей в місті Базел можете ловити на річці Рин ай пуд воднов електростанційов ай над електростанційов. Закарпаття є майбогатший регіон України не лем на питну воду, але ай на водну енергію. В половині 90-х років посол Австрії предложив план помогти вибудовати водні електростанції на ріках Закарпаття- не приняли, бо українська мафія в том невіділа для себе доста великий фінанчний профіт. Зачалі йсте будовати водні електростанції недавно, но без експертизи фахівців з Австрії и Швейцарії, а так убо риби не вижили а природа бола зруйнована. Ваша велико-славянська культура українців и росіян робить Закарпаття енергетично не рентабільним. Кидь лишили йсте закарпатців самим рішати зимне опалювання, так ся ясне указало, што суть омного рентабільніші в споживані енергії закарпатці як другі регіони України.
    Ви говорите про болвана и презентуєте то як івана, типично для вашої української культури и менталітету яку вождь Сталін щиро хосновав в таких соратниках з України як Каганович, Хрущов , Брежньов, Подгорний, Шелест ітд.
    Нерозумієтете, што значить самоуправленіє в Цівілізованій Європі.Енергетичні проблеми на першому місті має Україна, яка ся розташовує на востоці од Карпат, а не Закарпаття. По перше, куди ідуть гроші за транспорт газу, нафти трубами и товарів желізницьов и аутодорогов через Закарпатську область? Не до державної казни Київа и Львіва? Як знаєте за транспорт нафти з Аляски через Канаду дуже значна частина грошей іде в казну корінним жителям індійцям Америки, а корінним закарпатцям не йде, бо во вільній Україні корінні жителі Закарпаття значать омного менше, як корінні жителі Америки - індійці. Австрія, Швейцарія векшини енергії має з водних енергоресурсів - з річок. Уже на початку 80-х років добудовали водні електростанції на таком рівні, што природу незруйновали, риби не здохли а форелей в місті Базел можете ловити на річці Рин ай пуд воднов електростанційов ай над електростанційов. Закарпаття є майбогатший регіон України не лем на питну воду, але ай на водну енергію. В половині 90-х років посол Австрії предложив план помогти вибудовати водні електростанції на ріках Закарпаття- не приняли, бо українська мафія в том невіділа для себе доста великий фінанчний профіт. Зачалі йсте будовати водні електростанції недавно, но без експертизи фахівців з Австрії и Швейцарії, а так убо риби не вижили а природа бола зруйнована. Ваша велико-славянська культура українців и росіян робить Закарпаття енергетично не рентабільним. Кидь лишили йсте закарпатців самим рішати зимне опалювання, так ся ясне указало, што суть омного рентабільніші в споживані енергії закарпатці як другі регіони України.
    Ви говорите про болвана и презентуєте то як івана, типично для вашої української культури и менталітету яку вождь Сталін щиро хосновав в таких соратниках з України як Каганович, Хрущов , Брежньов, Подгорний, Шелест ітд.
    Нерозумієтете, што значить самоуправленіє в Цівілізованій Європі.Енергетичні проблеми на першому місті має Україна, яка ся розташовує на востоці од Карпат, а не Закарпаття. По перше, куди ідуть гроші за транспорт газу, нафти трубами и товарів желізницьов и аутодорогов через Закарпатську область? Не до державної казни Київа и Львіва? Як знаєте за транспорт нафти з Аляски через Канаду дуже значна частина грошей іде в казну корінним жителям індійцям Америки, а корінним закарпатцям не йде, бо во вільній Україні корінні жителі Закарпаття значать омного менше, як корінні жителі Америки - індійці. Австрія, Швейцарія векшини енергії має з водних енергоресурсів - з річок. Уже на початку 80-х років добудовали водні електростанції на таком рівні, што природу незруйновали, риби не здохли а форелей в місті Базел можете ловити на річці Рин ай пуд воднов електростанційов ай над електростанційов. Закарпаття є майбогатший регіон України не лем на питну воду, але ай на водну енергію. В половині 90-х років посол Австрії предложив план помогти вибудовати водні електростанції на ріках Закарпаття- не приняли, бо українська мафія в том невіділа для себе доста великий фінанчний профіт. Зачалі йсте будовати водні електростанції недавно, но без експертизи фахівців з Австрії и Швейцарії, а так убо риби не вижили а природа бола зруйнована. Ваша велико-славянська культура українців и росіян робить Закарпаття енергетично не рентабільним. Кидь лишили йсте закарпатців самим рішати зимне опалювання, так ся ясне указало, што суть омного рентабільніші в споживані енергії закарпатці як другі регіони України.
    Ви говорите про болвана и презентуєте то як івана, типично для вашої української культури и менталітету яку вождь Сталін щиро хосновав в таких соратниках з України як Каганович, Хрущов , Брежньов, Подгорний, Шелест ітд.
    Нерозумієтете, што значить самоуправленіє в Цівілізованій Європі.Енергетичні проблеми на першому місті має Україна, яка ся розташовує на востоці од Карпат, а не Закарпаття. По перше, куди ідуть гроші за транспорт газу, нафти трубами и товарів желізницьов и аутодорогов через Закарпатську область? Не до державної казни Київа и Львіва? Як знаєте за транспорт нафти з Аляски через Канаду дуже значна частина грошей іде в казну корінним жителям індійцям Америки, а корінним закарпатцям не йде, бо во вільній Україні корінні жителі Закарпаття значать омного менше, як корінні жителі Америки - індійці. Австрія, Швейцарія векшини енергії має з водних енергоресурсів - з річок. Уже на початку 80-х років добудовали водні електростанції на таком рівні, што природу незруйновали, риби не здохли а форелей в місті Базел можете ловити на річці Рин ай пуд воднов електростанційов ай над електростанційов. Закарпаття є майбогатший регіон України не лем на питну воду, але ай на водну енергію. В половині 90-х років посол Австрії предложив план помогти вибудовати водні електростанції на ріках Закарпаття- не приняли, бо українська мафія в том невіділа для себе доста великий фінанчний профіт. Зачалі йсте будовати водні електростанції недавно, но без експертизи фахівців з Австрії и Швейцарії, а так убо риби не вижили а природа бола зруйнована. Ваша велико-славянська культура українців и росіян робить Закарпаття енергетично не рентабільним. Кидь лишили йсте закарпатців самим рішати зимне опалювання, так ся ясне указало, што суть омного рентабільніші в споживані енергії закарпатці як другі регіони України.
    Ви говорите про болвана и презентуєте то як івана, типично для вашої української культури и менталітету яку вождь Сталін щиро хосновав в таких соратниках з України як Каганович, Хрущов , Брежньов, Подгорний, Шелест ітд.
    Нерозумієтете, што значить самоуправленіє в Цівілізованій Європі.Енергетичні проблеми на першому місті має Україна, яка ся розташовує на востоці од Карпат, а не Закарпаття. По перше, куди ідуть гроші за транспорт газу, нафти трубами и товарів желізницьов и аутодорогов через Закарпатську область? Не до державної казни Київа и Львіва? Як знаєте за транспорт нафти з Аляски через Канаду дуже значна частина грошей іде в казну корінним жителям індійцям Америки, а корінним закарпатцям не йде, бо во вільній Україні корінні жителі Закарпаття значать омного менше, як корінні жителі Америки - індійці. Австрія, Швейцарія векшини енергії має з водних енергоресурсів - з річок. Уже на початку 80-х років добудовали водні електростанції на таком рівні, што природу незруйновали, риби не здохли а форелей в місті Базел можете ловити на річці Рин ай пуд воднов електростанційов ай над електростанційов. Закарпаття є майбогатший регіон України не лем на питну воду, але ай на водну енергію. В половині 90-х років посол Австрії предложив план помогти вибудовати водні електростанції на ріках Закарпаття- не приняли, бо українська мафія в том невіділа для себе доста великий фінанчний профіт. Зачалі йсте будовати водні електростанції недавно, но без експертизи фахівців з Австрії и Швейцарії, а так убо риби не вижили а природа бола зруйнована. Ваша велико-славянська культура українців и росіян робить Закарпаття енергетично не рентабільним. Кидь лишили йсте закарпатців самим рішати зимне опалювання, так ся ясне указало, што суть омного рентабільніші в споживані енергії закарпатці як другі регіони України.
    Ви говорите про болвана и презентуєте то як івана, типично для вашої української культури и менталітету яку вождь Сталін щиро хосновав в таких соратниках з України як Каганович, Хрущов , Брежньов, Подгорний, Шелест ітд.
    Нерозумієтете, што значить самоуправленіє в Цівілізованій Європі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    иди лiпше чибря помий ....
    запад двухличний ище нетаких признав.... што учинив з югославiйов ...
    и май лiпше би було, аби жони таки научилися любити своих дiтей, так и чюжих.... и чьоловiку своих, а не удправляти их на угадану бабуiнами бойню......
    як ото нашi "олiгархи" годнi тулько накрасти гроши, а ми негоднi малу область обезпечити ....
    .нема часу на козячи голови...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А ты нехочеш свалити в дирку материну?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ти спочатку писати грамотно навчись, а потім вже писок відкривай

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "По-ихнему" - это безграмотно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "по-ихнему" - это наречие, которое имеет разговорно-просторечную окраску. А что такое "русский русин"? Покажите мне тех русинов, которые разговаривают чистой литературной русской речью

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    очень много русских русинов которые говорят на чисто русском языке.5млн.украинцев.русинов живет в России.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    не спорю, но они живут в Росии, это вполне логично, что они говорят на русском, здесь в комментариях они не оскорбляют всех подряд, кто не разделяет ихнего мнения, они себе живут там, где для них лучше

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не тебе, шавка галичанская, про наречия рассуждать. "По-ихнему" говорить безграмотно. Хотя бандеровцам всё можно... Это же не люди, а дикари.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Спасибо за оскорбление, о культуре таких "русинов" я все поняла. Твои корни - это Галичина, так что можешь ругаться сам с собой :)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хм... По-ихнему и вправду наречие... Приношу свои извинения за ошибку. Однако, мнение о галичанах и о вас не изменю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я не галичанка, и вообще вправе иметь свое мнение, почему меня должно волновать ваше мнение обо мне? Если бы люди имели единое мнение, жили бы мы в прекрасной стране Утопии, как мечтал Томас Мор...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мои корни - это Закарпатье и Россия. А за оскорбление, пожалуйста. Приходите ещё, галичанка "нашенская".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну, у вас широкий выбор, раз ваши корни в России есть. Мои корни - Закарпатье и Крым, Россия у меня одну часть отобрала, моих родственников там никто не спрашивал чего они хотят, никто не думает, как они будут там дальше жить, и вы хотите, чтоб я полюбила Россию? Когда с вами произойдет что-нибудь подобное, вы меня поймете. Галичане мне ничего плохого не сделали, я с ними не пересекаюсь и не могу о них ничего сказать... А вы вот в Россию почему не едете? Вы хотите, чтоб Россия сама приехала к вам, ничего, что большинство закарпатцев вашего мнения не разделяют?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    прикуси язик.... и не ти будеш розказувати нам, як нашому челядниковi указати правду.... а грамотна интелегенцiя уже нам показалася, яка е продажня ....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А хто мені указував якусь правду? я отримала тільки хамовиті огризання в нецензурному вигляді, це сутність вашого челядника? І скажіть будь-ласка, де ви там серед продажних тих інтелігенцію бачили?
    І ще, ваш челядник, як я розумію, то є "русский русин", історичні джерела, пов’язані з "русскими" і "русинами" як з єдиним цілим посилаються перш за все на Маркіана Шашкевича - істиного галичанина! То чого ж ви тоді галичан не любите?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вто што нахамили, сама напросилася...
    а за свою продажнiсть интелегенцiя ище сама дустане уд тих, кому гузицю дере услужуючись....
    малий розум маеш, аби розсуждати, ко ми е ....ви ище самi незнаете, ко вие...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    я теж можу спілкуватись матерними словами, і що це змінить? чи ви думаєте, що не заслужили? ще й як заслужили. Про продажних слуг народу я з вами не сперечалася, але мало сидіти на репортері і грубіянити, що ви чекаєте, що вони самі підуть, чи само собою якесь чудо станеться? не станеться, чудес не буває. Але якщо підростаюче покоління не виховувати в дусі патріотизму, то виросте точно те ж саме, що зараз керує державою... бо там керують ті, для кого Україна - це ніщо. І не пишіть, що ми можем жити самостійно, бо не можем з ряду банальних причин, які ви повинні своїм великим розумом порозуміти, хіба що ви мені зможете довести обернене, але не образами, а розрахунками, цифрами і фактами, балачки - це пусте

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    поколiння треба воспитувати по ---божим заповiдям..... а не на фашистськуй ненавистi до других...
    а люди котрi захотят жити, у миру и утерпiнню один до одного, можyть построити нелиш малое государство, а таки и рай по всюй зимлi....
    лиш треба научитися нелиш терпiти один одного, а таки любити.... як мурянки годнi устроити, и жити у еднуй хижi...
    а ваша укр уже нигда не уживе,.... бо вона уже жие по закону злоби, и на ненавистi.... а вто уже не уд бога.....
    бурше немаю часy тратити, на тих, ко негоден исе похопити...
    научiться увидiти на усьому, што ся зараз чиниться, божу силу ...може тугди до вас дуйде, што вас чекать .....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Галичане со времён Киевской Руси были шкурами продажными. Были, есть и будут. Нам любить "ихнию" не пристало.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вышиванки дорогие теперь.... зачем это все...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Голосовали же за "Жити - по новому !"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Жиди-по новому

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Бедные дети ... как ж им мозги то промывают (( ... это все эти Чмошники со своим героям слава ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    сам ти ЧМОШНИК!!! СЛАВА УКРАЇНІ !!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ненормальный ... такие вот какты урод под крутами бедных студентов под пули послал просто так ... такие вот как ты урод стравливают людей между собой фальшивыми слухами и сплетнями ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ага сала й тоби мишок сала уроде.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Коли вже херои нажерутся сала?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    По количеству вышиванок видно сколько в городе пришлых.