ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Правом на податкову знижку скористалися 212 громадян Свалявщини

    20 квітня 2024 субота
    14 переглядів

    З початку 2014 року своїм правом на отримання податкової знижки скористалися 212 мешканців Свалявского району. Наразі їм вже повернуто 204 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

    Нагадаємо, що для отримання податкової знижки необхідно звернутися до податкової інспекції за місцем обліку та надати заповнену декларацію з відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

    У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Сюди відносяться пожертви та благодійні внески неприбутковим організаціям; кошти, сплачені на користь навчальних закладів; витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини; суми витрат на сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя та проценти, сплачені за іпотечним кредитом; витрати, пов’язані з переобладнанням транспортного засобу, а також витрати на сплату видатків на будівництво чи придбання доступного житла.

    Громадяни, які навчаються в декількох навчальних закладах України, також мають право скористатися податковою знижкою на навчання. Водночас, Податковим кодексом України не передбачено права на податкову знижку в частині витрат у вигляді суми коштів, сплачених платником на користь закордонних закладів освіти.

    Нагадуємо, що правом на податкову знижку за витратами понесеними у 2013 році, можна скористатися до кінця 2014 року.

    Якщо ж платники податків у поточному році не скористаються правом на нарахування податкової знижки, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

    За матеріалами Свалявської ОДПІ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору