ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Середня номінальна заробітна плата закарпатців на 15,9% меньша від середнього рівня по Україні

    29 березня 2024 п'ятниця
    48 переглядів

    У липні 2014 р. на підприємствах, в установах та організаціях щомісячного обліку було зайнято 176,8 тис. штатних працівників, середня номінальна заробітна плата їх склала – 2975 грн., що на 2,0% більше ніж у червні п.р. та на 9,0% – ніж у липні 2013р.

    Заробітна плата працівників підприємств, установ та організацій щомісячного обліку області у 2,4 раза перевищувала рівень законодавчо встановленого державного соціального стандарту (з 1 грудня 2013р. встановлена мінімальна заробітна плата – 1218 грн.), однак на 15,9% була меншою від середнього рівня по Україні. Нарахування за оплачену годину у липні склали 18,55 грн.
    За розмірами середньомісячної зарплати у липні 2014р. першість традиційно утримували установи державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, підприємства по постачанню електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря, транспорту, складського господарства, організації фінансової та страхової діяльності. Заробітна плата у працівників зазначених установ та підприємств перевищувала середній показник в економіці області від 21,0% до 40,5%.
    Значно нижчою, була зарплата працівників будівельних організацій, поштової та кур’єрської діяльності, підприємств тимчасового розміщування й організації харчування, сільського господарства, у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Рівень зарплати у працівників даних підприємств становив 52,7–65,6% середнього її розміру, який склався в економіці області. Серед видів промислової діяльності найнижчий рівень оплати праці зафіксовано на підприємствах по виробництву гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, по виготовленню виробів з деревини, виробництву паперу та поліграфічної діяльності, водопостачанню; каналізації, поводженню з відходами.
    Протягом липня 2014р. одному штатному працівнику оплачено в середньому 160 год., з них відпрацьовано 121 год.
    Для виконання у липні обсягу робіт (послуг), випуску продукції, за умови повного завантаження працівників відповідно до встановленої тривалості робочого часу було достатньо в цілому по економіці 96,5% задіяної штатної чисельності. Надлишок робочої сили у промисловості становив 0,7 тис. працівників, або 1,6% середньооблікової чисельності штатних працівників зайнятих у цьому виді діяльності.
    Реальна заробітна плата, яка враховує зміни споживчих цін у липні 2014р. порівняно із червнем п.р. зросла на 1,3%, а з липнем 2013р. знизилась на 2,9%.

    Головач О.Л.
    начальник відділу статистики праці
    Головного управління статистики

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору