ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Димитрій Сидор має власні "рецепти" розв’язання соціально-економічних проблем обласного центру Закарпаття

    25 апреля 2024 четверг
    75 переглядів

    Сьогодні в обласному центрі Закарпаття відбулася прес-конференція одного з 13-ти кандидатів на Ужгородського міського голову настоятеля Ужгородського православного кафедрального собору ім.Кирила і Мефодія протоієрея о.Димитрія Сидора.

    Балотуватися на мера Ужгорода Д.Сидора спонукала складна соціально-економічна ситуація в місті. У його передвиборчій програмі основна увага закцентована на екології, стані вулиць м.Ужгород, проблемах тепло- і водопостачання та корупції у владі.

    У разі обрання Димитрія Сидора міським головою останній зобов'язується вже протягом перших місяців перебування на цій посаді разом із фахівцями розробити і прийняти спеціальну програму реорганізації та відновлення комунальної сфери Ужгорода. ЇЇ суть у наступному: оскільки держава і місто має дефіцит засобів, то мерія направляє пропозиції про співпрацю найбільшим інвестиційним компаніям Європи, які, в свою чергу, інвестують кошти в міську комунальну сферу, зокрема в програму модернізації міської системи водопостачання, будівництво і ремонт доріг, а також старого житлового фонду. Реалізація цієї програми, говорить Д.Сидор, полягає в тому, що чисті вулиці, якісна питна вода і здорова екологія дозволять не тільки задовольнити вимоги наших громадян, але й привернути туристів, особливо іноземних.

    У “арсеналі” о.Димитрія є ще кілька оригінальних програм, яких “не мають інші кандидати”. Це, зокрема, програма створення системи продовольчої безпеки м.Ужгород, що передбачає створення так званого “поясу агрофірм” навколо обласного центру Закарпаття, такого, який є, до прикладу, навколо американського м.Нью-Йорк. Згідно з цією програмою передбачається, зокрема, відродження — за підтримки мерії на чолі з Д.Сидором (у разі його обрання!) — Концовської птахофабрики, введення в практику підписання прямих договорів з постачальниками основних продуктів харчування, аби зупинити зростання цін на них та “відсікти” посередників, які накручують ціни.

    Незадовільно, на переконання кандидата в мери Ужгорода, працює сьогодні і транспортна система міста. А тому, за словами Д.Сидора, якщо основний автопарк транспортної компанії, яка зареєстрована в Ужгороді, буде працювати поза його межами, то в таких випадках мерія ініціюватиме припинення дії виданих таким компаніям ліцензій.

    У соціальній сфері Д.Сидор пропонує реалізувати наступні три основні соціальні програми: програма підтримки дітей-сиріт, яку кандидат вже здійснює через фонд «Нова сім'я», програма «Срібний Фонд міста» — це програма “реанімування” та надання нового статусу (коледж) професійно-технічних училищам міста, що має зробити їх більш привабливими для їх потенційних спудеїв, та програма «Золотий Фонд», що передбачає підтримку й подальше працевлаштування студентської молоді, починаючи вже з 5-го курсу.

    На запитання, чи не зніметься він із виборчої дистанції на її певному етапі, Димитрій Сидор відповів категорично — “Ні!”. Хоча з такими пропозиціями до нього вже приходили. У разі ж свого обрання міським головою, Д.Сидор буде працювати на цій посаді лише один термін, так як робота мера вимагає великої відповідальності та великих фізичних зусиль. “Я сумніваюся, що той, хто йде нині на мера вдруге, втретє, йде за просто так, значить, щось цих людей там тримає.” Д.Сидор йде в мерію “не захищати свої капітали, яких у мене немає”, а щоб чесно і в повну силу прислужитися міській громаді, аби кожному її члену стало жити в Ужгороді краще й комфортніше.
    Димитрий СИДОР: "Мы надеемся на духовную и политическую поддержку России"
    Ужгород: Конференция русинов решила обратиться в ООН об официальном признании геноцида русинов в период первой мировой войны
    Закарпатські русини знову хочуть автономії?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Во сатана, навіть крест зняв агент Московського КГБ! Годинник на руці тягне мінімум на 1000 баксів! За які гроші?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дивишся на тих кандидатів у мери: один іншого противніший. Що Ратушняк, що Погорєлов, що Чижмар...Набридли вони!
    Таки дійсно настав час обирати жінку! А вона у нас єдина серед кандидатів - Мясковська Тетяна. І справді достойна.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну, чи вона справді гідна бути мером - питання спірне. Але правда в тому, що всі кандидати вже в печінці сидять. З року в рік одне й те саме. Цікаво, що зараз вони готові для міста зробити все. А де ж були раніше???

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    spring ти правий! Тому й потрібно обрати нову людину, а не цих вічних як Ленін Погрелова, Рату або Гісема. Треба їм сказати досить!...красти та дурити людей!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Церкву без ПОЛІТИКИ!!!!!
    ...колись дітей своїх хрестив в православному храмі..
    Після того як побачив (рік назад), що Сидор в справи НЕцерковні вліз, крім того ще і БАНДЮКОВИЧІВ почав підтримувати, Я його (і не тільки я, багато прихожан) взагалі перестав признавати як батюшку.
    Нехай зречеться святої церкви - тоді робить що хоче.. а то таке враження , що в ньому НЕЧИСТА СИЛА... може і так..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    кому зараз вірити!!!! :( Молодь не бачить реальних дій існуючої влади, і чи серед кандидатів є та людина, яка змінить ситуацію,що склалася!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім !
    Bаш словарь украйинськых нацiоналiстов - сфашизованных галичанiв употребляйте за Карпатами на Востоцi и НЕ в Центральнуй Эвропi!!! Там де цвiтуть традицii Татаро-Монгольскоi Орды од часув Галичского короля Данила - вазала Великого Хана Бурундая! Украйинськi Азiати за Карпати!!!
    Чемодан - штацiя Ужгород-Мукачево - напрямок - Львiв-Кийiв.
    Отиць твуй э сатана, котрый сплодив тя с твоёв матирю на татаро-монгольскуй кобыли!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    2Яна: Спробуйте поспілкуватися з колишніми працівниками "Афіші"... Після цього створиться враження, що пані Мясковська трохи шалена і аж дуже авторитарна. Мені якось не хотілося б бачити на посаді мера настільки авторитарну диктаторську особу. Радикалів -- на звалище!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    для Крі. Мясковська це технічний кандидат Погорельця. По місту великим тиражем розкидуються безкоштовні газети з рекламою Погорелова написані та видруковані газетою "Неділя"! А власниця Мясковська! Крім того... в них вкладено брудну ксероксну листівку де компрометується соц.партія та Гісем!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кікбан!
    Спіши до психіатра! Бо ти просто мурзило безбожне! То хрестиш дітей, то сумніваєшся, і закликаєш відречися!Опудало ти і брат твій мавпа львівська. Це там такий блатнокитний жаргон! Просто казка! Ужгородська мерзота рішила писати на церковні теми! Кікбан-ізувер!ТОбі нічого робити в Закарпатті! Таким звірам місто коло Чернобиля.
    Не пишеш, а блюєш!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вашар!ТИ такий добрий до цих господ-собак політичних! Ні думки ні честі не мають. Тупаковичі і вороги Закарпаття. Вдале слово для них: "мерзота ужгродська". Безбожники до сьомого покоління дають оцінку християнам. Опудала політичні! Геть з нашої землі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму. Ти звик рекет-дань збирати на базарі,й купувати дорогі речі. Не сплутуй себе, ідіота ужгородського, з нормальними людьми. Що крім вас нікому написати хоч одне культурне слово на сайті?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вашар, це мабуть тобі пора в психіатрію..
    .."І прости нам провини наші, як ми прощаємо винуватцям нашим!"
    Я тобі прощаю і нехай Бог тобі розуму дасть.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пусть идёт. Видимо в рясе ему не удобно. И не надобно оного гражданина обожествлять или чертополошить. Это его личное дело куда, когда и зачем ему ломиться. Если по делу, то в мэры он, конечно не попадёт (не важно, к счастью или сожалению). Причина проста: он разделит электорат "бандюковича" с конкурентами-союзниками уменьшив их и свои шансы. Потому в статье и уделяется внимание снятию собственной кандидатуры.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    КІКбан и Вам подобни! Ваша культура з востока э дештруктывна. Украйинську етику и вiдповiдальнусть в роботi Чернобиль ясно указав цiлому свiту. Сися дештруктивна культура Украйини ся перенесла почас 14 рокув самостiйности ай на Пудкарпатя (Закарп. обл.). Катастрофiчни паводки, зсуви землi на теритoрii Пудкарпатя НИГДА НИБОЛИ! Програма Димитрiя Сидора на першом мiстi маэ екологiю. И то як Ужгородцям, так ай жителям Пудкарпатя маэ боти ясно, ош кiдь хочуть мати мiста на суй Землi, так екология маэ боти на першом мiстi. То лем дештуктивним-азiатам зо степей э йенно яку пустиню лишать дiтям, внукам и правнукам.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вашар и Василько! Вы ся не ганьбите? Я сам жию в Закарпаттю цілой житя айбо таких як сидор нигда пудтримовати не буду. Ви самі знаєте, ож сидор цілком втягнувся в політику и вже не має нич сятого. Я даже не знаю як вун може називати себе Християнином. Вы што не знаєте, як вун проповідовав у началі 90-х років - настроював православних против греко-католикув, називав їх врагами!!! А одна з майглавних заповідьох - Полюби ближнього як самого себе!!! Най поганьбиться сидор і покається!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Noname!
    Вы, з вашов культуров можете пудержовати лем Чернобильску культуру дештрукцii и процес перетвореня Пудкарпатя на скалисту пустиню. То, што Вы говорите о О. Д. Сидор-ови НЕ э правда! Брешете як пес! О. Димитрiй Сидор усе говорив, ош цiла Эвропа ся може учити уд русинув Пудкарпатя як жити мирно и в порозумiнi с другима нацiями (словаками, мадярами, румунами итд). То же выступав проти тим греко-католикам, котрi насильственно проводять украйинизацiю русинув Пудкарпатя, НЕ употреблявуть язык коринных жителюв и в Богослужини НЕ употреблявуть Церковно-славянськый язык, то так маэ робити каждый честний поп (душпастырь)! То э варварство НЕ употребляти тот язык, на якому говорять вiрники. Мали бо йсте знати, ош по iнштрукцiям Ватикану (бовшого папи Йoана Павла II), проповiдi в церквах мавуть боти на тум языку, котрый ся вiрники научили од родичув (мами и вутця). Булшинство корiнных жителюв Пудкарпатя од родичув ся научили говорити по русинськы! Проповiдують греко-католики на русинськом языкови, учаться в семiнарii Св. Ромжи в Ужгородi русинськый язык? Многи з греко-католикув попув ширять примитивный азiатськый нацiоналiзм Украйинства!!! Украйинська нацiоналистична паскудь ЗА КАРПАТИ! Напрямок Львiв, кiдь НЕ честуэ тисяч-ручну культуру корiнных жителюв Пудкарпатя (Закарп. обл.)!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Васильку, ты майжек докус іздурів. Не ганьбышся? Ци знаєш, кулько люди із Виноградова, Хуста ци Иршави усе ходить за Карпаты на базар? Кулько їм помагавуть машинами, квартирами, містами на базарі львів’яны? То ты проповідуєш ненависть, а не дако инший.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Васильку, не говори дурноє! Зайди у Кафедральний греко-католицький Собор і увидиш, шо у неділю є по графіку 4 Служби - 2 на церковно-славянській, 1 на українській і 1 на мадярській. Кожен вірник має вибір - на якій мові слухати Службу. А більшість Священиків говорять по русинськи, в тому числі і настоятель отець Іван Тидір. Так і має бути. А Сидор дійсно настроював вірників проти греко-католиків - я сам чув. І яке право, повіджь ми мав Сидор агітіровати за Януковича - котрий відсидів 2 строки за злочини, які порушували і заповіді Божі??!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Люди,чого ви ведетеся?Василько,це і є Сидор.Він пише на цьому сайті під різними іменами і начебто різними мовами(по-русинськи, по-українськи і по-російськи)і провокує людей. А заодно піарить себе улюбленого.Ці "особи" з’являються на цьому сайті виключно з двох оказій: коли мова заходить про русинство, або коли з’являється інфа про особисто Сидора.Характерний стиль:україноненависництво,прославляння виключно православ’я і конкретно Сидора.Релігійна нетерпимість.Загалом пахне сатанізмом, загорнутим у церковну рясу."Вовки в овечій шкурі"-це про нього."По словах(ділах)їхніх пізнаєте їх"-теж.Зараз побачите,який хай підніметься на цей мій пост...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    К, ти знаєш, мені це такж спало на думку...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    З діда-прадіда ,ввесь мій рід русинський,а то значить український,а то значить верховинський,а то значить карпатський-закарпатський і тому мені не однаково хто буде правити моїм народом.Але як бачу політика відьми-повітрулі Вітренкулі і її підопічних і москальських князьків в Ужгороді бурить наш нарід при допомозі православної церкви московського патріархату і русинських шовіністів.Ми русини ,а нова назва- українці,без жодного мацкальського забарвлення куди тягне Сидор і його Вітренківсько-москальські друзі.А ти дурний Васильку белькотиш глупості бо українство ніколи небуло поряд з азіатством,але православія російського характеру це як брат і сестра.Бо Росія це АЗІЯ.А той хто ся видає за Василька з русинської-маскальсько Сидоровської партії хай краще почистить свої доріжшки до мадярів.Щож в нашій історії були і такі які за ламаний гріш ладні були продати свою рідну матір. Серед таких і церковні служителі. Ось як про одного із таких пишуть в газеті „ Земля і Воля „ від 30 вересня 1937 р.греко-католицькі вірники с.Келичин,які звертаються з листом до єпископа Олександра Стойки.
    ,, ...Відкритий лист до цого Ексцеленції Єпископа Олександра Стойки в Ужгороді.
    Слава Ісусу Христу !
    Всечесніша Ваша Ексцеленція, г.к.вірники звертаються до вас зі смутною звісткою.Дня 1 серпня , в неділю , відвідав село Келечин вождь москвофілів др.Фенцик , який був при олтарі за Служби Божої.Але це неважне .Важне те , що тої неділі не виголосив о.Лендел ніякої проповіді , але при кінці служби Божої о.Лендел виголосив промову , при чім сказав , що Ваша Ексцеленція позволила ,щоб він посвятив тої неділі трикольоровий московський Флаг,якоїсь неіснуючої московської молоді.При тім назвав п.отець цей Флаг прапором “цілої П.Русі”(!?).Ми г.к.села Келечин, рішуче протестуємо проти присвячування нам цього Флага, бо він нам цілком чужий,московський, а наш прапор Підкарпатської Русі є прапор синьо-жовтий .Це є наш одинокий законний краєвий прапор.
    Дуже нас дивує ,що Ваша Всечесніша Ексцеленція дозволила о.Ю.Ленделові цей Флаг в нашій церкві посвячувати .Також дивує нас , що пан отець замість ширити слово Боже з казательниці,виходить і пропонує фенциківську політику , яка лиш замішання робить між нашим народом . Коли Фенцик нападав у своїй промові на нашого найвизначнішого церковного достойника о.д-ра Волошина,то о.Лендел собі спокійно слухав ,ані слова не сказав проти нападів.Чи це не сміх і ганьба ! Як ми селяне маємо на це дивитися?Чи священник не повинен стати в обороні іншого священника?Просимо на це відповідь.
    Підпис: Греко-католицькі вірники”.(Переписано з оригіналу)
    За цього отця Лендела письмова згадка в листі колишнього директора школи в с.Ізках п. Андрашка ,який був угорськими жандармами приговорений до страти за те , що не хотів завести угорські правила ,перейти тільки на угорську мову викладання.І тільки випадковість зберегла йому життя , а тепер ми можемо з його спогадів взнати правдиву історію нашого краю.
    Сумніваюсь я зараз в національній свідомості цього,який мріяв , щоб наша земля принадлежала угорській Хортієвській окупації.Не вгамовуються і зараз шовіністично – націоналістичні прихвосні в церковних реверендах як в одній , так і в другій церквах.Одні нехотять згадувати про Флоренцію, другі нехтують умови унії,а інші взагалі забувають,що вони слуги христіянського вчення ,як о.Сидор, а тому і нищать наші церкви, іконостаси,забувається топчеться наша культура ,наша материнська мова .Не хочу звинувачувати одну церкву , а іншу обороняти , я повторюю всі церкви зійшли одна менше ,інша більше на шлях східний.На Закарпатті часто в православних храмах звучить російська мова,одного разу я запитав у священника який правив службу:Чи це була служба пре росіян які тут живуть ? ,-він відповів що ні , це для жителів які тут живуть , а окремо пре меншини вони Службу Божу не відправляють.Думаю що о.Сидор скоро впровадить тут і це зазом з комуністкою Вітренкулею.Щож продовжується втовкмачування в христі

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    впровадить тут і це зазом з комуністкою Вітренкулею.Щож продовжується втовкмачування в христіянські душі політики шовінізму.Й у вільній і незалежній Україні до цих пір більшість православних храмів Московського патріархату.Я б нічого неговорив якщоб це була церква пре російську меншину , така може бути церква пре Словацьку, Угорську , Польську чи іще якусь ...ську меншину яка проживає на території України , але молитись в себе дома іншою мовою ? Незнаю , що про цеб сказали св.Апостоли Кирила і Методія які були родом греки із Солуня. Кирил із грецької азбуки зложив азбуку: глаголицю й переклав на староболгарську мову всі наші церковні книги.А ученик Методія Климент переробив цю глаголицю й випрацював нову азбуку , так звану – кирилицю.А зараз коли вже маємо прекрасні переводи на нашу рідну Українську-як хочете русинську мову ,чому я простий христіянин повинен слухати Слово Боже на чужій мові .Що скажете на це жановні єпископи,отці духовні і прості прихожане ?.Та я знаю подеяких із ваших відповідей,тих які намагаютьсь і надалі розєднати наш народ на галичан,русинів ,українців. Тому то і в наших таких маленьких селах як Стрипа чи Річка виростають нові часто навіть одна біля одної церкви які будують бідні христіяни, часто навіть відриваючи від себе послідню копійку,щоб віддати на будівництво Божого храму.Ні про це Ви шановні мої духовні і кандидати в депутати недумаєте,вами керує не Божа благодать ,а матеріальна благодать.Нечути вашого голосу про мирний стіл переговорів,ніхто з вас не хоче стати на ті позиції , на яких були делегати Флорентійського Собору.Чому наслідуєте приклад Марка Євгеника ?! Так задумайтесь над цим всякі Василики ,Миколки й Петрики перед тим як ,сісти і щось написати ,подумайте про наш мирний Карпатський нарід,подумайте за кого віддасте свій голос.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Noname,
    ниодповiли йсте ми на сыйсь вопрос: "Проповiдують греко-католики на русинськом языкови, учаться в семiнарii Св. Ромжи в Ужгородi русинськый язык?"

    Тупость Вашa, pfr, Noname & к, э в том, што абсолютно Не видите, чого Японська фiрма Ядзаки при Ужгородi не лем перестала ся розширёвати з 1400 робочих мiст на 2500, и ыштьи ай переносять продукцiю на Словакiю, де майже 4 раз суть мисячнi зарпалати высшi як на Пудкарпатю. Економiчна регiональна полiтика Регiонув аж так тупа нибола як типирь э!!!
    О греко-католицьких попах котрi провбують ввести колониальну полiтику в релiгii, то значить пудпорядковати Мукачивську Епархiю пуд Лвiвську - потенцiальный Патрiархат - и зништьити булше як 350 ручну iсторию Мукачивськоi Епархii, Вам напишу пузнише.

    Я никажу ош русини Пудкарпатя в Галiцii мавуть ширити русинство, так як Галичски националiсти ширять Украйинство на Пудкарпатi. Ваша перверзна перцепцiя э ош украйинськi нацiоналiсти мавуть повноэ право поукрайинштьини корiнных жителюв Пудкарпатя - зато бо то вождь Сталiн приказав в 1945 року! Kiдь русини провбувуть сохранити 1000 ручну культуру, так ширать нинависть. Тато перверзiя э характерна пре комунистув з Украйини як боли Хрущов, Подгорный и далши.
    Hm. "Василько,це і є Сидор" и "к" э Магмата Гандi

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Верховинець як раз ся указав ош э продуктом украйинського колонiалiзму, котру вождь Сталiн зачав анексiёв Пудкарпaтя. Квiслинги усе кончили в гнойi!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Vasilko, tu de navchuvsya tak pusatu? Vusyn nosa za mezi Uzgoroda i pobachush choho tu vartuy.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Верховинець
    23.02.06 (18:11)
    Ви де викопали шановний таку беліберду?З яких пір русин став україцем?Подився переписи за чехів - в1930 році україців вкупі з росіянами було у нас в краї коло 16000.Біда нашого краю що як українські націоналісти,так великороси грали та грають тепер свою карту,а на русини їм чихати.Головне голоси на виборах.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я ТОЛЬКО НЕ МОГУ ДОГНАТЬ ОДНО - КАКОЕ ОТНОШЕНИЕ ИМЕЕТ СИДОР (ЧУТЬ НЕ НАПИСАЛ ПЕРВУЮ БУКВУ - "П") К СЛОБОДЕ И ПРОЧИМ ПЕРЕКРАСИВШИМСЯ СОЦИАЛИСТАМ ТИПА ДОКТОРА И ГОЙДОША???? ПОЧЕМУ СИДОРА ТАК ПИАРЯТ ЗДЕСЬ, ДАЖЕ БОЛЬШЕ, ЧЕМ СЛОБОДУ И ГИСЕМА! ВЕДЬ СИДОР УЖЕ НЕ ПОДДЕРЖИВАЕТ СОЦИАЛИСТОВ, ДАЖЕ ОБЩЕСТВЕННУЮ ПРИЙОМНУЮ МОРОЗА ВЫСЕЛИЛ ИЗ СВОЕГО ОФИСА ПО ШВАБСКОЙ. СЕЙЧАС СИДОР КАЖДУЮ НОЧЬ СОВЕРШАЕТ ПОЛЕТЫ НАД СОБОРОМ НА МЕТЛЕ, КОТОРУЮ ЕМУ ПОДАРИЛА КОНОТОПСКАЯ ВЕДЬМА ПО ИМЕНИ НАТАХА ВИТРЕНЧИХА!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я не думав, що ще один відьмун-босоркун Жорж обізветься. Сатани і психи! Начиталися про відьм і самі стали мерзами-відьмами. Ваші батьки знають, про що ви пишете? Вас спасає те що вас не видно, але лиця ваші паскудні як у відьм, за яких ви так розхохоталися. Зразу видно, що пару дописувачів за гроші бють по Сидору, підтримуючи ужгородських бандитів, що рвуться до влади. Це зразу замітно, бо ні разу ви своїх братанів не киваєте. Не маючи на Сидора компромата, ціпляються виродки за казочки про відьм. Як така мерзота нечесна як ви ходить по Ужгороду? НЕлюди, невігласи! Вам правда непотрібна, бо ви купаєтесь в брехні. Видно батьки у вас паскуди, що наплодили таких малих напівграмотних паскуд. Думаю, Сидор би не допустився ставати з такою мерзотою вести діалог, бо ви на таких не здатні. Я з Полтавської області, живу в Ужгороді 41 рік, але такої блювотини ніколи не читав і не чув. Інтер-Блювотники!Ваше місце на свалці історії. Ви нелюди і мертвеці-викидиші, які не здатні вести полеміку чи просто бесіду. Спробуйте хоч мало писати стримано.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перестаньте згадувати відьм. Перестаньте обзиватися. Що вам ся стало дуракам? Маєте можливість висловити свої думки, а ви, як каже Вашар, блюєте. Такому стилю кінця не буде. На всякого мудреця знайдеться той, хто відповість такому по заслузі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Верховинцю! Ти зовсім здурів коли пишеш, що такі як Сидор руйнують церкви, бють іконостаси! Ти або сліпий, або тя сліпого мати родила, коли приписуєш людям таке: такі як "о.Сидор, нищать наші церкви, іконостаси,забувається топчеться наша культура ,наша материнська мова .". В центрі міста Сидор збудував без твого батька і без тебе ідіота новий собор. На кого розрахована твоя блювотина? Саме Сидор проводить гала-концерти в драмтеатрі силою молоді, займається дітьми-сиротами, відстоює права закарпатців в обласній раді. Признайся верховинцю, що ти не закарпатець, бо ти ядовитий як змій. Ти краще обманюй свою мамку і свого татка, а не нас. Терміново йди до і ти психіатра. Такі як ти кінчають житя самогубством.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перестаньте козли бодатися. Відпрацювали гроші і досить. Видно ви не від народа, бо народ так не думає і не хамить як ви.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Основы социальной концепции РПЦ
    V. Церковь и политика

    V.I. В современных государствах граждане участвуют в процессе управления страной путем голосования. Значительная их часть принадлежит к политическим партиям, движениям, союзам, блокам и иным подобным организациям, созданным на основе различных политических доктрин и взглядов. Эти организации, стремясь организовать жизнь общества согласно политическим убеждениям своих членов, имеют одной из своих целей достижение, удержание или реформирование власти в государстве. В ходе осуществления полномочий, полученных вследствие волеизъявления граждан на выборах, политические организации могут участвовать в деятельности структур законодательной и исполнительной власти.

    Наличие в обществе различных, порой противоречащих друг другу политических убеждений, а также разнодействующих интересов порождает политическую борьбу, которая ведется как законными и нравственно оправданными методами, так подчас и методами, противоречащими нормам государственного права, христианской и естественной морали.

    V.2. Церковь, по заповеди Божией, имеет своей задачей проявлять заботу о единстве своих чад, о мире и согласии в обществе, о вовлечении всех его членов в общий созидательный труд. Церковь призвана проповедовать и созидать мир со всем внешним для нее обществом: "Если возможно с вашей стороны, будьте в мире со всеми людьми" (Рим. 12. 18); "Старайтесь иметь мир со всеми" (Евр. 12. 14). Но еще более важным для нее является внутреннее единство в вере и любви: "Умоляю вас, братия, именем Господа нашего Иисуса Христа, чтобы... не было между вами разделений, но чтобы вы соединены были в одном духе" (1 Кор. 1. 10). Единство Церкви как таинственного тела Христова (Еф. 1. 23), от неповрежденного бытия которого зависит вечное спасение человека, является для нее наивысшей ценностью. Святой Игнатий Богоносец, обращаясь к членам Церкви Христовой, пишет: "Все вы составляйте из себя как бы один храм Божий, как бы один жертвенник, как бы одного Иисуса".

    Перед лицом политических разногласий, противоречий и борьбы Церковь проповедует мир и соработничество людей, придерживающихся различных политических взглядов. Она также допускает наличие различных политических убеждений среди ее епископата, клира и мирян, за исключением таких, которые явно ведут к действиям, противоречащим православному вероучению и нравственным нормам церковного Предания.

    Невозможно участие церковного Священноначалия и священнослужителей, а следовательно, и церковной Полноты, в деятельности политических организаций, в предвыборных процессах, таких, как публичная поддержка участвующих в выборах политических организаций или отдельных кандидатов, агитация и так далее. Не допускается выдвижение кандидатур священнослужителей на выборах любых органов представительной власти всех уровней. В то же время ничто не должно препятствовать участию иерархов, священнослужителей и мирян, наравне с другими гражданами, в народных волеизъявлениях путем голосования.

    В истории Церкви имеется немало случаев общецерковной поддержки различных политических доктрин, взглядов, организаций и деятелей. В ряде случаев такая поддержка была связана с необходимостью отстаивания насущных интересов Церкви в крайних условиях антирелигиозных гонений, разрушительных и ограничительных действий инославной и иноверной власти. В других случаях подобная поддержка была следствием давления государства или политических структур и обычно вела к разделениям и противоречиям внутри Церкви, к отходу от нее части нетвердых в вере людей.

    В XX столетии священнослужители и иерархи Русской Православной Церкви являлись членами некоторых представительных органов власти, в частности, Государственной Думы Российской Империи, Верховных Советов СССР и Российской Федерации, ряда местных советов и законодательных собраний. В некоторых случаях участие священнослужителей в деятельности органов власти приносило пользу Церкви и обществу, однако нередко подобное участие порождало нестроения и разделения. Это имело место в особенности тогда,

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    <b><i>продолжение</i><b>
    когда допускалось членство священнослужителей лишь в определенных парламентских фракциях, а также когда клирики выдвигали свои кандидатуры на выборные должности без церковного благословения. В целом практика участия священнослужителей в деятельности органов власти показала, что таковое практически невозможно без принятия на себя ответственности за вынесение решений, удовлетворяющих интересам одной части населения и противоречащих интересам другой его части, что серьезно осложняет пастырскую и миссионерскую деятельность священнослужителя, призванного, по слову апостола Павла, быть "для всех... всем, чтобы спасти по крайней мере некоторых" (1 Кор. 9. 22). В то же время история показывает: решение об участии или неучастии священнослужителей в политической деятельности принималось и должно приниматься исходя из потребностей каждой конкретной эпохи, с учетом внутреннего состояния церковного организма и его положения в государстве. Однако с канонической точки зрения вопрос о том, должен ли священнослужитель, занимающий государственный пост, работать на профессиональной основе, решается однозначно отрицательно.

    8 октября 1919 года святитель Тихон обратился к духовенству Русской Церкви с посланием, в котором призвал клириков не вмешиваться в политическую борьбу и, в частности, указал, что служители Церкви "по своему сану должны стоять выше и вне всяких политических интересов, должны памятовать канонические правила Святой Церкви, коими она возбраняет своим служителям вмешиваться в политическую жизнь страны, принадлежать к каким-либо политическим партиям, а тем более делать богослужебные обряды и священнодействия орудием политических демонстраций".

    В преддверии выборов народных депутатов СССР Священный Синод 27 декабря 1988 года определил "благословить представителям нашей Церкви, в случае их выдвижения и избрания народными депутатами, эту деятельность, выражая при этом нашу уверенность, что она послужит благу верующих и всего нашего общества". Помимо избрания народными депутатами СССР, ряд архиереев и клириков заняли депутатские места в республиканских, областных и местных советах. Новые условия политической жизни побудили Архиерейский Собор Русской Православной Церкви в октябре 1989 года уделить большое внимание обсуждению двух вопросов: "во-первых, как далеко может идти Церковь по пути принятия ответственности за политические решения без того, чтобы ставить под сомнение свой пастырский авторитет, и, во-вторых, позволительно ли для Церкви отказываться от участия в законотворчестве и от возможности оказывать нравственное воздействие на политический процесс, когда от принятия решения зависит судьба страны". В результате Архиерейский Собор признал определение Священного Синода от 27 декабря 1988 года имеющим отношение только к минувшим выборам. На будущее же был принят порядок, в соответствии с которым вопрос о целесообразности участия представителей духовенства в выборной кампании должен в каждом конкретном случае предварительно решаться Священноначалием (Священным Синодом - в отношении епископата, правящими архиереями - в отношении подведомственного клира).

    Некоторые представители духовенства, не получив подобающего благословения, все же приняли участие в выборах. Священный Синод 20 марта 1990 года с сожалением заявил, что "Русская Православная Церковь снимает с себя моральную и религиозную ответственность за участие этих лиц в выборных органах власти". Из соображений икономии Синод воздержался от применения к нарушителям дисциплины полагающихся санкций, "констатируя, что такое поведение ложится на их совесть". 8 октября 1993 года, ввиду создания в России профессионального парламента, на расширенном заседании Священного Синода было принято решение предписать священнослужителям воздержаться от участия в российских парламентских выборах в качестве кандидатов в депутаты. Соответствующим Синодальным определением было установлено, что нарушившие его священнослужители подлежат извержению из сана. Архиере

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ендрю, де йсте боли, колы украйинськый нащадок Татаро-Монгольскоi Орды сесе написав:"Анонім 21.02.06 (17:59)Во сатана, навіть крест зняв агент Московського КГБ! Годинник на руці тягне мінімум на 1000 баксів! За які гроші?" Анонiм бов перший, котрый зачав зo словарём полiтичних фекалiй. Ко Вас Ендрю платить, ош вы йсте боли тихо, коли з пыску Аноніма - украйинського азiата - ядовитi фекалii текли, як з Чернобилю радiацiя!? Мали йсте товди ся озывати. Ага! Ендрю, ходилийсте в народ, убо йсте точно знали, што народ думаэ. Вы НЕ йсте з Пудкарпатя и нызнаэте ош як русини и Пудкарпатцi думавуть. Мали бо йсте знати, ош на Пудкарпатi люди говорять "Як ся до гори кличе, так ся з гори озывать!" Вудкiдь йсте, кiдь ся чудуэте одозвi на Анонiма?
    Памятайте, де э украйинський азiат, там э дештукцiя середовищя - як людей так ай природи. Анонім научився украйинського збойства 21-го вику - рекет-дань збирати на базарі, зато годинник який маэ цiну 100 - 200 баксiв цiннить на 1000 баксiв. Так продаэ збойство (10х цiна э профит)!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    СОБАКА ВІН - СИДОР!!!! ЛЮДИ.... ЯК ЖЕ Ж ТАК - РЕЛІГІЯ В ПОЛІТИКУ ЛІЗЕ!??? РОСІСЬКІ ГРОШІ ВІДРОБЛЯЄ!??? ТА СКІЛЬКИ ЧУТИ ЗА НЬОГО ВСЯКОГО, ВИБАЧТЕ МЕНЕ ЗА НАГЛІСТЬ, ГАВНА!! НАГЛОТА ВІН, БИДЛО.. .ВАИ Ж ПОДИВІТЬСЯ НА ЙОГО ХАРЮ... СТРІЛЯТИ ТАКИХ ТРЕБА!!! МОСКАЛЮГА ХРЕНОВ...
    Я НЕ ЗАХИЩАЮ НІОДНОГО З КАНДЕДАТІВ - АЛЕ Ж КОЛИ ТАКЕ СВІЙСЬКЕ ГАВНО ЛІЗЕ В ПОЛІТИКУ.. ТА ЩЕ Й ПРОПОВІДУЄ "ВІРУ У БОГА" - ТО ДО ЧОГО КОТИТЬСЯ НАША ДЕРЖАВА І НАША РЕЛІГІЯ!??

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мені подобається, як піп-політик Сидор вас тут розводить. А тому повторю те,що написав вище: може хтось не не бачив:"...чого ви ведетеся?Василькоі ще кілька ніків,це і є Сидор.Він пише на цьому сайті під різними іменами і начебто різними мовами(по-русинськи, по-українськи і по-російськи)і провокує людей. А заодно піарить себе улюбленого.Ці "особи" з’являються на цьому сайті виключно з трьох оказій: коли мова заходить про русинство, про московське православ’я, або коли з’являється інфа про особисто Сидора.Характерний стиль:україноненависництво,прославляння виключно московської версії православ’я і конкретно Сидора.Релігійна нетерпимість.Загалом пахне сатанізмом, загорнутим у церковну рясу."Вовки в овечій шкурі"-це про нього."По словах(ділах)їхніх пізнаєте їх"-теж."

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все, досить розводити тут демагогію. 26 березня покаже, чого варті такі сидори і їх "криша" - погорєлов, слобода, доктор і т.д. Я сподіваюсь, що реальна оцінка всіх подвигів сидора - це буде пару сотень голосів затурканих бабусь, які вірно ходять на його служби і слухають його "проповіді". Бо інші прихожани, хоч і ходять в його Собор, але мають свою голову на плечах і голосують своїм розумом. Якшо звичайно ще до виборів сидор не зніме свою кандидатуру на мера на користь погорєлова (який відсидів на зоні 8 років за хабарництво ще в радянські часи), або гісема (якого зараз активно піарить слобода з компашкою). Стільки ж мало набере і конотопська відьма Вітренко, яка поняття блідого не має ні про історію Закарпаття, ні про політику, ні про економіку, ні про релігію. А всі її розмови - піар. Згадайте, як вона з піною з рота бігала по Києву, коли Кардинал Гузар переїжджав зі Львова до Києва. Вона зробила демонстрацію проти цього - і цей мітинг - це пару дурних бабок з плакатами - це реальний її рейтинг.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все, досить розводити тут демагогію. 26 березня покаже, чого варті такі сидори і їх "криша" - погорєлов, слобода, доктор і т.д. Я сподіваюсь, що реальна оцінка всіх подвигів сидора - це буде пару сотень голосів затурканих бабусь, які вірно ходять на його служби і слухають його "проповіді". Бо інші прихожани, хоч і ходять в його Собор, але мають свою голову на плечах і голосують своїм розумом. Якшо звичайно ще до виборів сидор не зніме свою кандидатуру на мера на користь погорєлова (який відсидів на зоні 8 років за хабарництво ще в радянські часи), або гісема (якого зараз активно піарить слобода з компашкою). Стільки ж мало набере і конотопська відьма Вітренко, яка поняття блідого не має ні про історію Закарпаття, ні про політику, ні про економіку, ні про релігію. А всі її розмови - піар. Згадайте, як вона з піною з рота бігала по Києву, коли Кардинал Гузар переїжджав зі Львова до Києва. Вона зробила демонстрацію проти цього - і цей мітинг - це пару дурних бабок з плакатами - це реальний її рейтинг.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Noname, Вы якоэ понятя маэте о iсторii Пудкарпатя (Закарпатськуй обл.)? То што сфашизована украйинська емiграция з Галича презентуэ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Всім вам Заблуділим синам і дочкам Закарпаття:Василькам,русинам івсім тим хто себе там пізнає,всяким Гетьманам голодранцям і всій фашисько-російській швалі вихованій Ленінсько-Щербицькими прихвостами.
    Ви встаєте й лігаєте з мрією ,щоб розірвати по шматкам Україну.Заблуділі сини України були і є їм прощаємо, бо і Бог прощав заблуділому синові,але вам цього кацабські невірники незрозуміти, бо у ваших жилах азіатська кровця яка переполокана з татарсько-монголською ніколи неможе зрозуміти Христово вчення.Вони з мечом йшли і йдуть на брата.Це вони роблять різню в Чічні,це їхній генерал якого вигнав цар з Росії приїхав в 1939 році в Закарпаття і допомагав чеському генералу Прхалу розстрілювати наших Карпатських хлопців Це він потім допомагам Мадярським жовнірам полонити і знущатись з наших батьків і дідів.Це їхня кров разом з Мадярськими псами ішла на Словацку і Подкарпатсько Українську землю.Ви пси шалені ,шаленієте й зараз,вам мало було штучного голоду на Україні , а це робили вам подібні які так вміло розмовляли Українською і скидали плащі КАГебістів ,щоб заплямувати Степана Бандеру і його вісько яке боролось за Україну як з Сталіном так і з Гітлером.Це ви синки свинючі нехочете бачити і чути правди і називаєте Тіссо і Волошина ніби вони сплелись із Гітлером.Ні це були національні герої бо прагнули за визволення ,за самостійну Словацьку державу і за самостійну Україну,але тим хто привик сидіти черяком на шиї у простого люду і далі хочеться плекатись чужим молоком.Так як це робить о.Сидор.
    Сидячи в передсмертній камері Гренджа-Донський писав:
    Хоч би і чорною була
    Твого життя сторінка,
    Ніколи ,доню,не забудь,
    Що ти Українка.
    А ваші зрадницькі мамці й татусі забули як нищив нас ворог , нещасний маскаль, як ноги і пальці ламали Мадяри,як Прхало з військом наших дітей повбивав.
    Всі свідомі і щирі Українці не гніте спину ,вже пора ,піднятись всім і гнати гниду аж вгори за Кавказ.
    Не забувайте рідне слово,що мати учила кола вас маленькими на руках носила,снайте мої ,що ви діти
    Великого роду ,батьки ваші умирали
    за нашу свободу.
    Ще наш ДухновичЇ(1803-1865) говорив :Я русин був,єсть і буду,
    Я родився русином,Чесний мій рід не забуду,останусь єго сином.
    Русин був мій отець ,мати,Руськая вся родина
    Русини сестри і брати,І широка дружина
    Великий мій рід і главний
    Миру єсть современний,
    Духом і силою славний
    Всім народам приємний
    Я світ уздрів під Бескидом,
    Первий воздух руський ссав
    І кормився руським хлібом
    Русин мене колисав.
    Колись первий раз отворив рот
    Руське слово прорік,
    На азбуці первий мій пот
    З молодого чола тік.
    Так послухай ти маскалю ,чиє слово затьоптав.
    Кого на нашій ти Вкраїні зломити хочеш?!
    Ні невийде, бо заговорять Пікуй,Карпати і Дніпро
    Й над вашою могилою закряче чорний ворон.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Верховинец, не надо публиковать украинские переводы трудов Духновича, мы прекрасно понимаем оригинал.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ТБИЛИСИ, 25 февраля /Новости-Грузия/. Джордж Буш заявил, что серия недавних демократических революций в зарубежных странах является лишь началом процесса продвижения свободы по всему миру, который отвечает национальным интересам США. Об этом сообщает агентство РИА Новости.

    "Мы стали свидетелями революции роз, оранжевой, пурпурной, тюльпанов и кедра, и они являются только началом", - подчеркнул глава Белого дома, выступая в пятницу 24 февраля в Вашингтоне перед представителями Американского легиона.

    "По всему миру свобода находится на марше, и мы не успокоимся, пока обещание свободы не распространится на народы всего земного шара. Это в наших национальных интересах", - сказал Буш.--

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вашар i Василько - ти повний дебiл, i птшеш вiдповiдно!!! Напевно, в нас не слiдкують за такими придурками, а шкода...
    А наш мер - не пiп, не злодiй, не депутат, який успiшно за грошi помiняв 7 фракцiй, а МЯСКОВСЬКА - эдиний чоловiк серед того зброду...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сидор скоро до тебе продажної свиноти прийде СБУ.....ГОТУЙСЯ ДОВБОГРАНЮ МОСКОВСЬКИЙ,БАЙСТРЮЧЕ ПРОДАЖНИЙ!!!!!!!!!!!!!