ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород щорічно втрачає 2 млн грн на лікуванні хворих з Ужгородського району

    19 квітня 2024 п'ятниця
    14 переглядів

    Про таке, серед іншого, йшлося сьогодні під час засідання виконавчого комітету під час обговорення підсумків ревізії міського бюджету за 2012, 2013 та по липень 2014 року.

    Як розповіла за результатами проведеної ревізії начальник фінансового управління Леся Гах, під час ревізії виявлено значні втрати з міського бюджету – на понад 2 млн. грн. – через лікування мешканців Ужгородського району без укладених попередньо договорів з РДА. Так, щорічно міською владою доводиться до відома влади району потреба у коштах на лікування мешканців району на 10 млн. грн., натомість, чи не щороку влада району готова перераховувати трансферти лише на 8 млн. грн.

    «Виходить, що ми заключаємо договори на лікування 1 тис. мешканців, а по факту проліковуємо на 200 більше. І оцих 200 лікуємо коштом міського бюджету. Загалом таким чином бюджет втрачає 2 млн. грн., і навряд ці кошти будуть відшкодовані, бо ж не передбачені договорами з районом», – зазначила Леся Гах.

    Натомість, за її словами, таке може погано обернутись вже для міської влади: 2 млн. грн. в такому випадку витрачені не за призначенням, а нецільове використання коштів тягне за собою кримінальні справи.

    Відтак, по обговоренні дійшли згоди: для того, аби вирішити це питання, необхідно проблему обговорити спільно з представниками Ужгородських райради та райдержадміністрації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору