ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Василь Губаль наказав реорганізувати обласний Координаційний центр допомоги АТО

    29 березня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Нову організацію створять за участі волонтерів та членів родин учасників АТО

    Останній займався розподілом допомоги для АТО. Натомість буде створено організацію за участі волонтерів та членів родин учасників АТО.

    Голова Закарпатської облдержадміністрації Василь Губаль, який сьогодні разом з головою обласної ради Іваном Балогою провів зустріч з військовими, учасниками АТО, членами їх родин та керівниками силових структур і обласних служб, оголосив своє рішення стосовно обласного Координаційного штабу.
    Ця структура була створена при ОДА для "сприяння батальйону територіальної оборони та розподілу коштів на потреби АТО". Наприкінці минулого тижня Василь Губаль вимагав у Григорія Дорошенка – керівника центру – детального і публічного звіту про роботу організації, зокрема використання коштів, виділених з обласного бюджету та зібраних громадою. Утім, цього так і не сталося. Сьогодні ж на зустрічі, коли пана Дорошенка запросили до доповіді, він знову не назвав конкретних цифр, натомість розповів, що центр буцімто мав займатися і займався винятково допомогою Закарпатському батальйону територіальної оборони. Тоді панові Дорошенку нагадали про те, що обласною радою були виділені кошти для забезпечення усіх військових, звісно, включно із тими, хто вирушав на передову тоді, коли тербат залишався в області. Не отримавши конкретних відповідей по суті, Василь Губаль прийняв рішення і наказав підготувати розпорядження про розформування Координаційного центру та проведення перевірки його діяльності. Як прокоментував керівник краю, замість цієї структури буде створено дієвий орган, до якого який запросять представників Комітету солдатських матерів і дружин (який голова ОДА ініціював створити з членів родин учасників АТО) та волонтерів, які вже довели свою спроможність ефективно допомагати армії. Структура займатиметься організаційними питаннями стосовно допомоги учасникам АТО, соціальними та іншими проблемами оборонців держави та їхніх родин. Діятиме орган на засадах публічності й прозорості.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору