ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В УжНУ вперше відбувся день німецької мови і культури (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    49 переглядів
    Ужгород. Свято відгуляли весело і з розмахом.

    Вчора, 7 жовтня, на факультеті іноземної філології вперше відбувся день німецької мови і культури. Свято відгуляли весело і з розмахом, адже в Ужгород на гастролі приїхав німецький хіп-хоп гурт «Einshoch6», на концерті якого студенти побували безкоштовно.

    Розпочиналося святкування урочистою частиною в головному корпусі університету. Відкрила його завідувачка кафедри німецької філології доцент Ольга Гвоздяк – ініціаторка та одна з організаторок свята.

    Пані Ольга ділиться: вже давно мала бажання влаштувати таке свято і сподівається, що воно стане традицією. Наголосила також на важливості вивчення іноземної мови, особливо в сучасному глобалізованому світі. Це дає значні переваги, зокрема – можливість влаштуватися на престижну роботу. Ольга Гвоздяк нагадала слова Гете «Хто не знає іноземну мову, той нічого не знає про свою мову».

    Ольга Михайлівна закликала всіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну.

    З вітальним словом виступив також декан факультету іноземної філології Михайло Рошко, наголосивши на перевагах німецького відділення та його успіхах. Зауважив, що німецька філологія – одне з кращих відділень факультету: «Студенти мають можливість опановувати мову нації, яка дала найбільше філософів – І.Канта, Ф.Ніцше, Е.Геккеля, кращих митців – П.Зюскінда, Г. Гессе, композиторів – Бетховена, Баха, Моцарта; пізнавати культуру зібраної, пунктуальної і технологічної нації».

    Пан Михайло підкреслив, що німецька мова продовжує бути актуальною, особливо в дипломатії. Наголосив на тому, що студенти мають можливість безплатно продовжити навчання в німецьких державних вишах. Декан побажав усім присутнім самореалізації та миру.

    Михайло Михайлович нагородив викладачів-германістів грамотами від керівництва університету. Завідувачка кафедри німецької філології Ольга Гвоздяк вручила грамоти студентам за успіхи у навчанні та активну роботу.

    Урочисту частину продовжили виступи студентів. Глядачі насолодилися народною та сучасними популярними німецькомовними піснями, послухали «Лорелей» Гете та вірш-подяку вчителю. Родзинкою свята стала сучасна студентська постановка «Колобка», який утік від учителів, але пошкодував голодних студентів.

    Продовжилося свято цікавою роботою у групах. Частина працювали над створеннями пісень німецькою, частина виконувала покрокові завдання у вигляді квестів, інші – грали в німецькі ігри та складали на швидкість пазли – карту Німеччини. Переможців та всіх учасників нагородили призами.

    Переможцями стали студенти другого курсу: Атілла Ференці найшвидше склав з пазлів карту, Мирослав Трашкулич та Одріан Котіш стали кращими у квестових управах, останній же склав і кращу поезію німецькою мовою.

    Завершилося святкування концертом гурту «Einshoch6» в обласній філармонії.

    Цікаво, що майже вся програма Дня була німецькою. А тематичні стіннівки та завдання були присвячені університетові, день народження якого святкуватимемо незабаром, та 25-й річниці падіння Берлінської стіни.

    Іванка Когутич, Медіацентр УжНУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору