ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

23 молоді колеги приєдналися до 1420 педагогів Мукачівщини (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Ті, хто обрав собі у житті професію Учитель.

    Щоосені освітянське родинне коло збільшується, бо до нього долучаються молоді педагоги, які приходять працювати у загальноосвітні школи Мукачівського району перед початком нового навчального року. Цього року до 1420 педагогів Мукачівщини приєдналися 23 новопризначених педагогів. Це ті, хто обрав собі у житті професію Учитель і свій перший урок провів у 2014/2015 навчальному році.

    Перший урок для педагога, як і перший урок для учня, – надзвичайно хвилюючий. В організації роботи районного методичного кабінету відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації велика увага приділена організації стажування і наставництва молодих спеціалістів, ролі методичних об’єднань у процесі професійного становлення вчителів-початківців, а на теренах району вже багато років поспіль діє Школа молодого вчителя та Школа «Становлення» педагога-організатора. В основі діяльності колективу районного методичного кабінету відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації системність, цілеспрямованість, ефективність та перспективність роботи з кожним педагогом, любов до своєї професії і несхитна віра в людину. Завідувач РМК Ганна Диганич переконана, що саме поєднання в роботі з молодими педагогами традиційних і нетрадиційних форм методичної роботи (ділові ігри, тренінги, диспути, дискусії та ін.) сприяє залученню молодих фахівців до активної творчої діяльності.

    7 жовтня 2014 року на базі Ракошинської ЗОШ І-ІІ ступенів під символічною назвою «Будьмо знайомі, молодий колего!» відбулася зустріч з новопризначеними вчителями з Бобовищенської, Верхньовизницької, Верхньокоропецької, Горондівської, Дерценської, Клячанівської, Лохівської, Ракошинської ЗОШ І-ІІІ ст., Барбівської, Бистрицької, Жнятинської №1, Лавківської, Обавської, Сернянської, Ракошинської, Руськівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Жуківської та Софіївської ЗОШ І ступеня. Цей нетрадиційний захід мав на меті зорієнтувати молоде освітянське покоління в особливостях організації діяльності педагогічної громади краю, а також переконати їх у всебічній підтримці з боку методистів районного методичного кабінету на шляху до оволодіння фаховою майстерністю педагога. Інструктивно-методичний супровід заходу здійснювала Г.І.Диганич, завідувач РМК, у роботі також взяли участь всі методисти РМК: Тулюк О.І., Абель М.К., Возняк Л.І., Фаринич В.І., Бузинник М.М., Хайнас В.М., а також Нагайко О.Г., завідувач ПМПК.

    Музично-поетичні вітання від учнів Ракошинської школи з нагоди Дня вчителя, якими розпочався захід, налаштували учасників і організаторів свята на мажорно-вітаїстичний лад. У рамках тренінгу адаптації молодих вчителів проведено кілька вправ, спрямованих на формування впевненості у правильному виборі професії, стимулюванні бажання підвищувати свій професійний рівень, активізації творчого потенціалу кожного молодого педагога, сприяння психологічної адаптації молодих педагогів до умов роботи в школі.

    Тренінг розкрив коло інтересів та уподобань молодих учителів, перезнайомив їх між собою і показав переваги роботи в команді. Було надзвичайно цікаво спостерігати з якими символами ототожнюють себе і як вміють спілкуватися молоді вчителі, якою вони уявляють професію вчителя і якими вчителями бачать себе у майбутньому, до чого прагнуть і чого очікують. Так, крок за кроком, їхні групи ставали командами, де виділилися свої лідери, мислителі, дизайнери і спікери. Вогник цікавості в очах учасників розгорівся і всі організатори щиро вірять, що він не тільки не згасне, а зможе стати світочем для їхніх учнів.

    Адаптація молодого вчителя до професії педагога, фахове становлення особистості педагога – довготривалий процес. А відтак дуже важливо, щоб на початку свого професійного шляху вчитель не розгубився у широкому просторі освітніх інновацій та методик, не розчарувався в обраній професії, а всю свою молоду енергію і запал спрямував на опанування тонкощів фаху, безперервну самоосвіту і самовдосконалення, без яких неможливо стати справжнім учителем.

    Ця зустріч допомогла новопризначеним педагогам відчути себе частинкою великої педагогічної громади Мукачівщини, усвідомити, що їх підтримують і спрямовують, що їм завжди готові допомогти досвідчені колеги.

    Олеся Гузинець, головний спеціаліст відділу освіти Мукачівської райдержадміністрації

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору