ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За 9 місяців мобілізовано майже 90 мільйонів гривень до бюджетів усіх рівнів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    25 переглядів

    Завдяки наполегливій роботі фахівців Свалявської ОДПІ за січень – вересень 2014 року до зведеного бюджету надійшло 89 млн. 893 тис. грн. платежів. Це на 11%, або на 8 млн. 970 тис. грн., більше, ніж за відповідний період минулого року. Із загальної суми мобілізованих коштів 46,4% складають платежі до державного бюджету та 53,6% – до місцевих бюджетів.

    Визначальними платежами державного бюджету залишаються такі податки, як податок на додану вартість – 24 млн. 50 тис. грн., податок на прибуток – 9 млн. 978 тис. грн., питома вага яких у загальних обсягах становить відповідно 50,4% та 24 %.

    До місцевого бюджету платники міста забезпечили надходження в сумі 48 млн. 193 тис. грн., що на 4 млн. 529 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

    Традиційним формувачем місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб – з початку року надійшло 31 млн. 665 тис. грн. цього податку. Порівняно з минулорічною сплатою спостерігається зростання на 3 млн. 319 тис. грн. або на 11,7 відсотків. Як відмічають фахівці інспекції, важливим резервом для збільшення надходжень є подолання виплати заробітної плати «в конвертах» та нижче мінімального рівня. Так, протягом поточного року проведено 68 перевірок легальності виплати заробітної плати та трудових відносин, за результатами яких зареєстровано 105 найманих працівників. Сума виплаченого доходу найманим працівникам становить 132 тис. грн. А загальна сума сплаченого податку з доходів фізичних осіб – 9,6 тис. грн.

    Збір за користування надрами на території Свалявського району сплачуть 11 суб'єктів господарювання. З початку року до зведеного бюджету ними перераховано 4 млн. 757 тис. грн. вищезазначеного збору. Найбільшу частину надходжень забезпечують санаторно-курортні заклади та виробники мінеральної води.

    Від водокористувачів надійшло 4 млн. 533 тис. грн., порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 351,6 тис. грн..

    Варто відмітити, що починаючи із серпня 2014 року сплачується військовий збір, який тимчасово запроваджено до 1 січня 2015 року Законом України від 31.07.2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу Україні та деяких інших законодавчих актів України». Так, надходження по цьому платежу склали 566 тис. грн..

    Платники єдиного податку району поповнили місцевий бюджет на 4 млн. 992 тис. грн., зокрема: 4 млн. 309 тис. грн. надійшло від фізичних осіб-підприємців та 683,2 тис. грн. – від юридичних осіб. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшились на 785,1 тис. гривень.

    Що стосується єдиного соціального внеску, то з початку року надходження складає 84 млн. 454 тис. грн. Тут варто зазначити, що з фізичними особами укладено 77 договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

    У інспекції також повідомили, що за 9 місяців 2014 року проведено 172 перевірки суб’єктів господарювання району, що на 157 перевірок менше, ніж за відповідний період минулого року. За результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано 4 млн. 820 тис. грн. податкових зобов’язань та забезпечено надходження в сумі 4 млн. 36 тис. грн. Співробітники Свалявської ОДПІ зазначають, що для проведення контрольно-перевірочної роботи відбираються виключно ризикові суб’єкти господарювання, або згідно заяв платників, що сприяє зменшенню кількості перевірок.

    «Такі позитивні досягнення в процесі забезпечення дохідної частини бюджету стали можливими завдяки сумлінним платникам податків, та дали змогу податківцям виконати одне із важливих завдань – наповнення бюджетів усіх рівнів», – зазначила начальник Свалявської ОДПІ Ганна Лендєл.

    За матеріалами Свалявської ОДПІ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору