ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У "фокусі" альтернативних покарань — Берегівський район Закарпаття

    29 березня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Перспективи розвитку альтернативних видів покарань в Україні.

    У Берегівському районі на обліку в кримінально-виконавчій інспекції станом на 01.10.2014 року перебуває 169 осіб засуджених до покарань, що не пов`язані із позбавленням волі із яких 6 неповнолітніх та 76 осіб молодіжного віку, а за аналогічний період минулого року 175 осіб серед яких 9 неповнолітніх та 78 осіб молодіжного віку.

    В нашій Державі за роки незалежності все більше розробляється законодавство, яке спрямоване на застосування до злочинців покарань альтернативних позбавленню волі. Всі ми знаємо, що не кожен правопорушник заслуговує на застосування до нього покарання таке, як позбавлення волі, та і таке суворе покарання, як ізоляція від суспільства не завжди є ефективним. Воно призводить до порушення соціально-корисних зв`язків, а перебування в місцях позбавлення волі пов`язано з певними негативними наслідками для засудженого.
    Наше суспільство не зацікавлено в тому, щоб без потреби карати злочинця більше ніж він на те заслуговує, та ніж потрібно в інтересах справедливості та перебудови його свідомості на дотримання та поваги закону. Практика застосування покарань в Україні та інших розвинутих державах свідчить про те, що таке суворе покарання, як позбавлення волі не доцільно застосовувати по відношенню до осіб скоївших злочини, які не несуть великої громадської небезпеки для суспільства. Для таких злочинців буває достатнім застосування покарання не пов`язане з ізоляцією від суспільства.
    Відповідно з діючим кримінальним та кримінально-виконавчим законодавством, основна функція виконання покарань, що не пов’язані з позбавленням волі полягає на кримінально-виконавчу інспекцію Державної пенітенціарної служби України.
    На жаль, в нашому суспільстві склався відповідний стереотип та негативна думка про засуджену чи судиму людину і воно як правило відштовхує таких людей, тому основне завдання кримінально-виконавчої інспекції полягає в поверненні суспільству повноцінного, законослухняного громадянина, маючого бажання працювати на користь суспільства. Для досягнення цієї мети велика роль відводиться вивченню особистості злочинця, індивідуальності його характеру та мислення, аналізу суспільних зв`язків, в яких дана особа приймає участь.

    Василь Кішковський, начальник Ужгородського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції
    ВДПтСУ в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору