ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Платники Свалявського району віддають перевагу спрощеній системі оподаткування

    19 квітня 2024 п'ятниця
    66 переглядів

    Наразі єдиний податок на Свалявщині є другим за важливістю після податку на доходи фізичних осіб джерелом наповнення місцевої скарбниці. Так, за дев'ять місяців поточного року до місцевого бюджету надійшло 4 млн 992 тис. грн єдиного податку. Минулорічні показники наповнення казни перевищено на 785 тис. грн.

    Основну частину надходжень з цього податку забезпечили фізичні особи – підприємці, що сплатили майже 4 млн 308 тис. грн, юридичні ж особи – платники єдиного податку спрямували до бюджету 683 тис. грн.

    «Суб'єкти підприємництва - фізичні особи мають право вибирати спосіб оподаткування доходів. А обравши єдиний податок, отримують зручні правила ведення малого і середнього бізнесу, а держава в свою чергу – стабільні надходження до місцевого бюджету. За останні роки спостерігається позитивна динаміка надходжень від платників єдиного податку міста», – повідомили у інспекції.

    На сьогодні найпопулярнішою серед «спрощенців» є друга група платників єдиного податку – її обрали 71 відсоток або 909 підприємців. Першу групу застосовує 12 відсотків – 157 осіб, третю – 17 відсотків «спрощенців» – 210 фізичних осіб.

    Нагадаємо, що єдиний податок сплачується у вигляді авансових внесків за місцем податкової реєстрації платника. Нарахування цих внесків для платників єдиного податку І та ІІ груп здійснюється податковою інспекцією на підставі заяви такого підприємця щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності. Сплатити єдиний податок можна авансовим внеском за весь податковий період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного року.

    За матеріалами Свалявської ОДПІ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору