ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безлад і корупція у сфері міжміських перевезень Закарпаття

    29 березня 2024 п'ятниця
    58 переглядів
    Чому Закарпатська ОДА не здійснює жодних кроків для усунення даної проблеми?

    До редакції надійшов лист від закарпатки, яка звертає увагу на безлад і корупцію у сфері міжміських перевезень. Як то кажуть, “наболіло”…

    “Сьогодні, коли Україна переживає один з найбільш критичних моментів у своїй історії, мені, як ніколи, хочеться допомогти, здійснити власний, хоча б і зовсім крихітний вклад у майбутнє процвітання нашої землі. Отож, розпочнем…

    Я, звичайна жителька невеличкого села Закарпатської області. Щоб потрапити на роботу в обласний центр, місто Ужгород, доводиться чи не щодня користуватися послугами пасажирських автобусних перевезень. За останні 10 років це для мене стало звичною справою і ніякого дискомфорту чи незручностей я не відчуваю. Проте моя спостережливість та допитливість, яка загострилась у зв’язку з останніми обставинами в країні, наштовхнули на певні роздуми.

    Чому поза шлагбаума автобусної станції завжди, наголошую ЗАВЖДИ, здійснюють посадку багато людей? Зокрема, всім відоме місце біля залізничного вокзалу у м.Ужгороді, який знаходиться в декількох метрах від автобусної станції, де посадку на автобусні рейси здійснюють близько 20% пасажирів всіх посадкових місць.

    Тобто, можна сміливо стверджувати: якщо виїзджаючи зі станції наповненість автобусу складає 30-40%, то вже на виїзді з м.Ужгорода - 120%!

    Зважаючи на всі ці обставини, логічно постає запитання: на яких підставах водії, скажемо так, «підбирають» людей з «примарних» зупинок, яких на рейсовому маршруті не існує?

    Ось як відповіло на мої запитання діюче законодавство України:

    В статті 40 Закону України «Про автомобільний транспорт» чітко вказано «Водію автобуса забороняється змінювати маршрут та розклад руху». П.3 «Складання розкладів руху» Наказу Міністерства інфраструктури України від 15.07.2013р. №480 є примітка: «Розклад руху є необхідною частиною організації перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування».

    Підсумовуючи мізерний витяг з діючих законів і нормативних актів, роблю висновок – дії водіїв на зупинках, що не вказані в розкладі руху автобусних рейсів є порушенням діючого законодавства України.

    З іншої сторони, чому повинні страждати люди, яким не менше ніж мені необхідно потрапити на той чи інший рейс автобусу щоб дістатись власного дому чи роботи?!

    Відповідь однозначна і беззаперечна: страждати ніхто не повинен. Існує діючий закон, один для всіх, і якщо ми хочем кращого майбутнього для наступного покоління, якщо ми прагнем подолати корупцію і викоренити тіньовий бізнес, то святий обов’язок кожного з нас дотримуватись його.

    Не потрібно бути великим математиком чи навіть мати вищу освіту для того, щоб здійснити елементарні математичні підрахунки враховуючи що з кожного рейсу приблизно на 60% ми збагачуємо, на превеликий жаль, саме водіїв.

    Щодня, важко працюючи за мінімальну заробітну плату, за наш рахунок збагачуються окремі люди, а відтак скільки грошей втрачає бюджет країни щомісяця? Звісно, точної цифри вам ніхто не підрахує, але загальну картину уявити, як на мене, можна…

    Постає питання: куди зникли і про що думають органи контролю? Очевидним є факт прямого ухилення від сплати податків та ряду інших порушень діючих законів України. Чому організатори перевезень (Закарпатська ОДА) не здійснює жодних кроків для усунення даної проблеми?

    Таких «чому» можна назвати безліч.

    Не хочеться загострювати увагу на даній проблемі, але впершу чергу це завдання діючих органів влади Закарпатської області. Для того, щоб економіка почала давати позитивні результати, необхідно працювати, а не очікувати чергового хабара.

    В даному випадку необхідно змінювати (ламати) систему, шукати нові шляхи та методи вдосконалення контролю – реформування неминуче. Всі знають відомий вислів: «Риба гниє з голови». Ніколи ми не поборемо корупцію, якщо така система буде мати шанс на життя.

    Тому, звертаюсь до керівництва Закарпатської області, до всіх небайдужих, до справжніх ПАТРІОТІВ у повному розумінні слова. Сьогоднішнє моє «ехо думок» – це лише малесенька частинка тієї несправедливості, з якою я зустрічаюся щодня.

    У ці хвилини, задумуючись про все вищенаведене, власникі автобусів та водії автобусних рейсів, набиваючи власні кишені, щохвилини збагачуються за наші з вами гроші і не турбуються абсолютно нічим. Ми будуємо наше майбутнє, і саме нам вирішувати стимулювати надалі розвиток корупції в Україні в обхід діючому законодавству чи будувати нову, незалежну, перспективну і процвітаючу країну. В будь якому випадку, вибір за нами!

    Слава Україні!”

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору