ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Виноградівщині громадяни здали десять гладкоствольних рушниць та газовий післолет

    23 квітня 2024 вівторок
    53 переглядів
    Населення Виноградівщини здає вогнепальну зброю.

    У Виноградові, як і по всій країні, з 1 по 31 жовтня триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв та спеціальних засобів. Громадяни мають можливість добровільно здати до органів внутрішніх справ зброю, яку зберігають із порушенням чинного законодавства.

    Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою у міліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію.

    Як зазначили правоохоронці, мета операції – не лише вилучення в населення незареєстрованих одиниць вогнепальної зброї і боєприпасів, але й офіційна реєстрація її на громадян, котрі добровільно здають зброю у встановленому законом порядку.

    За порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

    Не забувайте: особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

    За період проведення вищезгаданої операції до відділу дозвільної системи Виноградівського райвідділу міліції громадянами здано для реєстрації десять гладкоствольних рушниць та один газовий пістолет.

    Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору