ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Бліц" дав концерт на підтримку закарпатських військових на Сході

    28 березня 2024 четвер
    29 переглядів
    Ужгородський «Бліц» знають і люблять!

    Студія сучасного танцю «Бліц», без якого обходиться мало яке свято в Ужгородському університеті й у складі котрого чимало представників УжНУ, вирішила підтримати закарпатських військових, що обороняють нашу державу в зоні АТО, і влаштувала в облмуздрамтеатрі благодійний концерт.

    Ідея виявилася дуже вдалою: «Бліц» знають і люблять, тож не дивно, що зала була заповнена ущерть. Вхід на захід був вільним, тож прийти міг усяк охочий, а в холі стояли скриньки, де кожен міг залишити кошти на підтримку наших героїв.

    У вступному слові перед концертом представниця Руху підтримки закарпатських військових сколихнула серця присутніх: «Сьогодні ми всі разом зібралися тут, аби наблизити нашу перемогу. Усі разом – ми єдиний сильний народ. Народ волелюбний, народ, оспіваний у легендах, народ трудівників і творців. Хіба можна перемогти такий народ?».

    У заході були задіяні всі танцювальні групи: від найменших учасників до основного складу. Усього глядачі мали змогу переглянути 25 номерів у різних стилях: рок-н-ролл, хіп-хоп, афро-джаз, чирлідинг, модерн, контемпорарі, джаз та інші. В одному з останніх номерів – танці під назвою «Галя» – з’явилася керівник і натхненник колективу, колишня випускниця філфаку УжНУ Олена Камінська, разом зі своїми учнями Іштваном Федьо та Елеонорою Кос, які вже теж «ставлять» номери для молодших груп.
    [Олена Камінська разом зі своїми учнями Іштваном Федьо та Елеонорою Кос]
    Олена Камінська разом зі своїми учнями Іштваном Федьо та Елеонорою Кос

    Феєричне дійство контрастувало з виступами ведучої-волонтерки, котра між номерами танцюристів зачитувала листи, які діти з різних куточків краю пишуть нашим воякам. Тож на заході були і сміх, і сльози, і радість, і жаль, і захоплення, і біль. Наприкінці хвилиною мовчання всі вшанували Віктора Гурняка, який був волонтером батальйону «Айдар» і загинув під час міноментного обстрілу 19 жовтня.

    Останній номер виконав основний склад «Бліцу» – під пісню гурту «Океан Ельзи» «Обійми». Особливо актуальним, на жаль, залишається рядок «Коли настане день, закінчиться війна...»

    Ірина Левіна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору