ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські інваліди отримуватимуть пільги за новими довідками

    19 квітня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Про пільги окремим категоріям інвалідів Закарпаття

    Кабінет Міністрів України на своєму засіданні схвалив законопроект «Про внесення змін до статті 4 закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», який забезпечить можливість користуватися пільгами окремі категорії інвалідів.

    В Україні проживають особи з інвалідністю, які в силу певних обставин, наприклад, відсутності страхового стажу, не мають права на отримання пенсії або ж державної допомоги. Їм не видається посвідчення, і тому вони позбавлені можливості користуватися пільгами, що передбачені законодавством України.

    Законопроектом передбачено ввести альтернативний посвідченню документ - довідку, на підставі якої особи з інвалідністю матимуть право користуватися пільгами. Вона буде видаватися регіональними органами соціального захисту населення та містити такі відомості: прізвище, ім'я, по батькові, групу і причину інвалідності, а також у відповідних випадках основні форми захворювань особи (по зору, слуху та з ураженням опорно-рухового апарату).

    До слова, на сьогодні чинним законодавством передбачено надання інвалідам пільг (проїзд, придбання лікарських засобів, санаторно-курортне лікування, забезпечення технічними засобами реабілітації, першочергове обслуговування в медичних установах) на підставі посвідчення, яке підтверджує відповідний статус; пенсійного посвідчення; посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до законів України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» та «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

    Прес-служба Партії Пенсіонерів України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору